Έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τις κινήσεις της μετοχής της ΔΕΗ τις τελευταίες ημέρες, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «τουλάχιστον ύποπτες» κινήσεις με τη μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο. Παράλληλα, καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει «μία προς μία» όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν για εννέα ημέρες και να ενημερώσει «ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο» και «από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση. 

 

«Χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ που είναι τουλάχιστον ύποπτες. Για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση. 

 

«Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης», συμπληρώνει. 

 

Δεδομένου, συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γνώριζε μόνο η διοίκηση της ΔΕΗ και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, «περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση».