Ο Dow Jones κατέγραψε νέα βουτιά, υποχωρώντας κατά 5,9%, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κοροναϊό, στην οποία έκανε λόγο πλέον για πανδημία.

 

Και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street υποχώρησαν, ενώ η είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δήλωση σε λίγες ώρες- αναφερόμενος και στον αντίκτυπο της επιδημίας στην οικονομία- δεν βοήθησε για να ανακάμψει η αγορά. Πλέον, ο Dow Jones πέρασε σε κατάσταση «bear market», δηλαδή αγοράς που υφίσταται κρίση.

 

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 5,9%, χάνοντας σχεδόν 1.500 μονάδες, ο δείκτης S&P κετάγραψε πτώση της τάξεως του 4,9% και ο Nasdaq κατά 4,7%. Πλέον, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε 20% κάτω από τα υψηλά Φεβρουαρίου.

 

Νωρίτερα σήμερα, η UBS είχε προειδοποιήσει ότι τα παγκόσμια χρηματιστήρια μπορεί να υποστούν περαιτέρω απώλειες της τάξεως του 20%, αν ο κοροναϊός εξελιχθεί σε πλήρη πανδημία. Η ημέρα υπήρξε σοκαριστική για την Boeing, κάτι που αποτέλεσε βασικό λόγο για την πτώση του Dow Jones, σύμφωνα με τον Guardian. Οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν απώλειες 18%, μετά την αύξηση των ακυρώσεων στις παραγγελίες αεροσκαφών, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την εξάπλωση του κοροναϊού και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του.