Αυξήθηκε το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος - Πάνω από 700 κατασχέσεις την ημέρα από την εφορία

Αυξήθηκε το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος - Πάνω από 700 κατασχέσεις την ημέρα από την εφορία Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Περισσότερες από 700 κατασχέσεις την ήμερα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον Ιανουάριο εισπράττοντας από τους οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου ποσό ύψους 440 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ, το πρώτο μήνα του έτους οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 693 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος στα 101,3 δισ. ευρώ.

Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι 1 στους 2 φορολογούμενους χρωστάει στην εφορία και από αυτούς ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αναγκαστικά μέσα είσπραξης σε 1.757.439.

Συνολικά αναγκαστικά μετρά, δηλαδή κατασχέσεις μισθών συντάξεων και ακινήτων, έχουν επιβληθεί σε 1.067.857 φορολογούμενους.

Μόνο τον Ιανουάριο η εφορία προχώρησε σε κατασχέσεις σε περισσότερους από 17.500 οφειλέτες του δημοσίου.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM
Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια