Αργεντινή: Επιδιώκει νέα αναδιάρθρωση του χρέους - Παράταση της προθεσμίας μέχρι τέλη Αυγούστου

Αργεντινή: Επιδιώκει νέα αναδιάρθρωση του χρέους - Παράταση της προθεσμίας μέχρι τέλη Αυγούστου Facebook Twitter
Αργεντινή: Επιδιώκει νέα αναδιάρθρωση του χρέους - Παράταση της προθεσμίας για τέλη Αυγούστου (EPA/Αρχείο)
0

Νέα προσφορά αναδιάρθρωσης του χρέους της αναμένεται να παρουσιάσει η Αργεντινή στους πιστωτές της, με την προθεσμία να λήγει στα τέλη Αυγούστου.

Η Αργεντινή πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα προσφορά αναδιάρθρωσης χρέους που θα παραμείνει ανοιχτή έως τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο Πρόεδρος Alberto Fernandez στο τοπικό ραδιόφωνο την Κυριακή, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να συνάψει μια συμφωνία παρά τις αυξανόμενες εντάσεις με τους πιστωτές.

«Η προσφορά θα είναι ανοιχτή μέχρι τα τέλη Αυγούστου», δήλωσε ο κεντροαριστερός ηγέτης σε συνέντευξή του στο Radio Milenium, αναφέροντας ότι η τρέχουσα προθεσμία για μια συμφωνία στις 24 Ιουλίου θα παραταθεί περαιτέρω.

«Η πρόταση που κάνουμε είναι μια τεράστια προσπάθεια, αλλά είναι η μέγιστη προσπάθεια που μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Fernandez. «Ελπίζω ότι οι πιστωτές μπορούν να το καταλάβουν αυτό».

Η Αργεντινή αγωνίζεται να ανανεώσει 65 δισ. δολάρια σε ξένα ομόλογα μετά την ένατη χρεοκοπία της, που σημειώθηκε τον Μάιο.

Η συμφωνία είναι το κλειδί για την αποφυγή ενός παρατεταμένου νομικού αποκλεισμού που θα «βγάλει» τη χώρα από τις διεθνείς πιστωτικές αγορές.

Οι συνομιλίες για το χρέος είχαν προχωρήσει καλά, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών των τοπικών ομολόγων, μέχρι τις αναταραχές στα μέσα Ιουνίου.

Δύο βασικές ομάδες ομολογιούχων έκτοτε πίεσαν για ισχυρότερη νομική προστασία σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επισημοποιήσει τη νέα προσφορά, αποστέλλοντάς την στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ανέφερε πηγή στο Reuters την Παρασκευή.

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της Αργεντινής επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία ωθεί τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση και αυξάνει τα ποσοστά της φτώχειας.

Η οικονομία της Νότιας Αμερικής δε, αναμένεται να συρρικνωθεί περίπου 12% φέτος.

Με πληροφορίες του Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ