Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Απλήρωτοι φόροι 750 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα

Πεζοί στο Μοναστηράκι Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Τα 110 δισ. ευρώ ξεπέρασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, εξ αυτών τα 25 δισ. θεωρούνται μη εισπράξιμα. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το σύνολο παλαιών και νέων οφειλών ανέρχεται σε 110,17 δισ. ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο και εξ αυτών τα 85,1 δισ. ευρώ είναι ικανά προς είσπραξη.

Παράλληλα, μεταξύ Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν στα 5,64 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,13 δισ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι. Ωστόσο, μόνο τον Νοέμβριο, οι απλήρωτοι φόροι άγγιξαν τα 750 εκατ. ευρώ. 

Πλέον, οι φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία είναι 4.138.953 και για τους 1.327.398 έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. 

Να θυμίσουμε ότι έως τις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλου, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων τα χρέη του κορωνοϊού, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021.

Οικονομία
0

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM