Αντιδρούν οι φορείς του Τουρισμού στην αύξηση του ΦΠΑ

Αντιδρούν οι φορείς του Τουρισμού στην αύξηση του ΦΠΑ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Την αντίδραση τους στην επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ εκφράζουν οι φορείς του Τουρισμού, σημειώνοντας τις επιτπώσεις που θα έχει μία τέτοια αύξηση και υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα τεθεί εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με τις γειτονικές χώρες.

Τις επιπτώσεις αυτές περιέγραψαν με δηλώσεις τους στελέχη του τουρισμού, με αφορμή τη συνέντευξη που δόθηκε σήμερα, στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey, από τους διοργανωτές του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 26-27 Μαΐου.

 
«Είναι σαφές ότι είναι μία αρνητικότατη εξέλιξη που θα πλήξει κυρίως μικρότερους και μεσαίους ξενοδόχους που έχουν δάνεια και δεν έχουν ιδιαίτερη υψηλή ρευστότητα» τόνισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο Αλέξανδρος Λαμνίδης.

 
Αναφερόμενος σε συμβόλαια που έχει κλειστεί από ξενοδοχεία με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού, είπε ότι αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης και προφανώς είναι δύσκολο γιατί από κάποιο σημείο και πέρα γίνεσαι μη ανταγωνιστικός σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Την αντίδραση τους σε αύξηση του ΦΠΑ έκαναν γνωστή οι τουριστικοί φορείς και κατά τη συνάντηση τους σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.



Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει φορολογικές επιβαρύνσεις, με αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες από το 6,5% που είναι σήμερα στο 15% με πιστωτική κάρτα ή με 18% με μετρητά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM