Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

 

Η αγορά ακολουθεί το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές οι οποίες επέστρεψαν στο «κόκκινο» εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον και την πρόβλεψη της Moderna ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά.

 

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν απώλειες στο 1%, ενώ σημαντική πτώση δείχνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.

 

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 το πρωί διαμορφώθηκε στις 861,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,18% .

 

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 6,85 εκατ. ευρώ.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,35%.

 

«Βουτιά» και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν πτώση άνω του 1% σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρίας παρασκευής εμβολίων Moderna για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της COVID-19 κατά του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

 

Στις 10:15 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,3% στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν επτά εβδομάδων. Ο γερμανικός DAX, ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσαν πτώση μεταξύ 1,1% και 1,5% στην αρχή της συνεδρίασης.

 

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν πτώση 1,6%, ύστερα από την υποχώρηση των τιμών του αργού, ενώ οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν βουτιά 1,6% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.

 

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων σημείωσαν πτώση 1,1%.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ