Αναστέλλεται για έναν ακόμη χρόνο ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Αναστέλλεται για έναν ακόμη χρόνο ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Αναστέλλεται για ένα ακόμη φορολογικό έτος και συγκεκριμένα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επαχθή αίτια.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και στην οποία επισημαίνεται ότι η νέα αναστολή δίδεται για λόγους ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Με άλλη διάταξη, παρατείνεται για ένα ακόμη έτος και ειδικότερα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η μη αναπροσαρμογή των μισθωμάτων που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα.

Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρεται, κρίνεται αναγκαίο, καθώς η αγορά των ακινήτων εξέρχεται μεν από μια πολυετή κρίση (στην οποία είχε εισέλθει από το 2010), αλλά βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο σταθεροποίησης.

Για αυτό κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων που προσφέρονται για τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM