Αναδρομικά: «Πιστώθηκαν λάθος ποσά σε 80 χιλ. συνταξιούχους»

Αναδρομικά: «Πιστώθηκαν λάθος ποσά σε 80 χιλ. συνταξιούχους» Facebook Twitter
Αναδρομικά: Πιστώθηκαν λάθος ποσά σε 80 χιλ. συνταξιούχους (Eurokinissi)
0

Για εμπαιγμό και λάθος ποσά στα αναδρομικά 80 χιλιάδων συνταξιούχων κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητά, για άλλη μία φορά, από τους συνταξιούχους που τους επιστρέφονται τα αναδρομικά να κρατήσουν το ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας και να το φωτοτυπήσουν. Ειδικά σε εκείνους οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Λάθος ποσά αναδρομικών πιστώθηκαν σε περίπου 80.000 δικαιούχους-συνταξιούχους! Υπάρχουν περιπτώσεις με απώλειες αρκετών εκατοντάδων ευρώ και οι αντιδράσεις από τους αδικημένους συνταξιούχους, αναμένονται σφοδρότατες...!

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το λάθος προέκυψε:

α) στους συνταξιούχους οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από το 2012 και έλαβαν οριστικές συντάξεις κύριων και επικουρικών μετά το 2016 (έπαιρναν μόνο προσωρινή στην κύρια ή οριστική μόνο στην κύρια).

β) έκανε τεράστιο λάθος η κυβέρνηση επιλέγοντας να επιστρέψει αναδρομικά του ν. 4093/12 μόνο στις κύριες συντάξεις, γιατί η κράτηση του ν4093/12 υπολογίζεται στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης! Όταν λοιπόν οι συνταξιούχοι δεν είχαν λάβει λόγω καθυστέρησης επικουρική σύνταξη, γινόταν μικρότερη κράτηση έως και μηδενική το επίμαχο ενδεκάμηνο 2015-2016.

Έτσι, οι συνταξιούχοι διαπιστώνουν απώλειες στο τελικό ποσό των επιστροφών που λαμβάνουν.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητά, για άλλη μία φορά, από τους συνταξιούχους που τους επιστρέφονται τα αναδρομικά να κρατήσουν το ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας και να το φωτοτυπήσουν. Ειδικά σε εκείνους οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές.

Όλα αυτά, ενώ η διαδικασία καταβολής των (κουτσουρεμένων) αναδρομικών βρίσκεται ακόμα στην αρχική της φάση. Από χθες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, μπορούσαν οι πρώτοι δικαιούχοι να δουν τα ποσά που τους αναλογούν στα ATM των τραπεζών και ουσιαστικά από σήμερα Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, πιστώθηκε η «πρώτη φουρνιά». Πρόκειται για συνταξιούχους που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, από Τράπεζες και από τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Και έπεται συνέχεια....»

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM