Αισιόδοξη αλλά και ευέλικτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Αισιόδοξη αλλά και ευέλικτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Facebook Twitter
0

Την υποστηρικτική στάση της Fed και την ευελιξία της στην αγορά ομολόγων επανέλαβε ο διοικητής της Μπεν Μπερνάνκι στη κατάθεσή του στο Κογκρέσο. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών να αλλάξει σχέδια εάν μεταβληθούν οι προοπτικές της οικονομίας. Ο διοικητής της Fed ήταν πολύ προσεκτικός στα λόγια του, γνωρίζοντας ότι η κάθε λέξη που χρησιμοποιεί είναι ικανή να προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές, όπως συνέβη ένα μήνα πριν. Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, η απόσυρση των κινήτρων εξακολουθεί να αναμένεται εντός του έτους, αλλά αυτό δεν θεωρείται δεδομένο.

"Οι αποφάσεις της επιτροπής σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, και τη γενική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, εξαρτώνται από την εκτίμηση μας για τις οικονομικές προοπτικές και τη σωρευτική πρόοδο προς τους στόχους μας. Φυσικά και οι οικονομικές προβλέψεις πρέπει να αναθεωρούνται όταν προκύπτουν νέες πληροφορίες, αλλά αυτό πρέπει απαραιτήτως να είναι κάτι προσωρινό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ιουνίου, οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή εκτιμούν ως πιο πιθανή την συνέχιση των κερδών στην αγορά εργασίας, που θα ενισχυθεί με την μέτρια ανάπτυξη των επόμενων τριμήνων, καθώς μειώνεται το σύστημα συγκράτησης από τη δημοσιονομική πολιτική", είπε ενώπιον του Κογκρέσου ο κ. Μπερνάνκι.

ΠΗΓΗ: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM