ΔΝΤ και Γερμανία δεν υποχωρούν για τα προληπτικά μέτρα

ΔΝΤ και Γερμανία δεν υποχωρούν για τα προληπτικά μέτρα Facebook Twitter
0

Αμετακίνητο στη θέση του παραμένει το ΔΝΤ, το οποίο ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να εξειδικεύσει τώρα τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως το Ταμείο δεν συζητεί καθόλου την ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων από τους στόχους ενώ τη στάση αυτή και χώρες της Ευρωζώνης, με πρώτη ανάμεσά τους τη Γερμανία.

Αμετακίνητη όμως είναι και η Αθήνα η οποία διαμηνύει ότι δεν δέχεται να νομοθετήσει αυτή τη στιγμή τίποτα περισσότερο από έναν αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των πιθανών μελλοντικών αποκλίσεων.

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν στην Καθημερινή ότι με αυτά τα δεδομένα οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας είναι «χαμηλές».

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της ημερήσιας διάταξης που έγιναν γνωστά χθες, η Ευρωομάδα θα συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Eurogroup.

Στη συνεδρίαση δεν θα δώσει το παρών η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την οποία θα αντικαταστήσει ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM