Αμετακίνητο στη θέση του παραμένει το ΔΝΤ, το οποίο ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να εξειδικεύσει τώρα τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως το Ταμείο δεν συζητεί καθόλου την ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων από τους στόχους ενώ τη στάση αυτή και χώρες της Ευρωζώνης, με πρώτη ανάμεσά τους τη Γερμανία.

 

Αμετακίνητη όμως είναι και η Αθήνα η οποία διαμηνύει ότι δεν δέχεται να νομοθετήσει αυτή τη στιγμή τίποτα περισσότερο από έναν αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των πιθανών μελλοντικών αποκλίσεων.

 

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν στην Καθημερινή ότι με αυτά τα δεδομένα οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας είναι «χαμηλές».

 

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της ημερήσιας διάταξης που έγιναν γνωστά χθες, η Ευρωομάδα θα συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

 

Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Eurogroup.

 

Στη συνεδρίαση δεν θα δώσει το παρών η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την οποία θα αντικαταστήσει ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr