Βουτιά στο κενό έκανε το χρηματιστήριο που έκλεισε στο μείον 7,87%, στις 464,23 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 97,5 εκατ. ευρώ. %. Καμία μετοχή δεν κατάφερε να ελέγξει σε "λογικά" επίπεδα τις απώλειες της, πλην της Motor Oil και της Grivalia, οι οποίες έκλεισε στο -1,45% και -1,66% αντίστοιχα.

 

Μεγάλες είναι οι απώλειες στον τομέα των τραπεζών που από την αρχή του έτους ξεπερνούν το 50%. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank έχει χάσει  55,02%, η Εθνική 58,02%, η Πειραιώς 64,39% και η Eurobank 62,69%.

 

Έτσι, όπως αναφέρει και το capital.gr, η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πλέον υποχωρεί κάτω από τα 5 δισ. ευρώ, από 11,5 δισ. στις αρχές του νέου έτους.

 

Σύμφωνα με το οικονομικό σάιτ, από τη  στιγμή που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση για Grexit, κάτι που έγινε την 1η Φεβρουαρίου, το χρηματιστήριο κινούμενο συνεχώς σε πτωτική τροχιά έχει χάσει το 16,68% της αξίας του. Την ίδια ώρα οι επενδυτές βλέπουν τη διαπραγμάτευση να μην κλείνει και τις κοινωνικές εντάσεις να κλιμακώνονται επικίνδυνα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr