Σε "ελεύθερη πτώση" το χρηματιστήριο

Σε "ελεύθερη πτώση" το χρηματιστήριο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Βουτιά στο κενό έκανε το χρηματιστήριο που έκλεισε στο μείον 7,87%, στις 464,23 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 97,5 εκατ. ευρώ. %. Καμία μετοχή δεν κατάφερε να ελέγξει σε "λογικά" επίπεδα τις απώλειες της, πλην της Motor Oil και της Grivalia, οι οποίες έκλεισε στο -1,45% και -1,66% αντίστοιχα.

Μεγάλες είναι οι απώλειες στον τομέα των τραπεζών που από την αρχή του έτους ξεπερνούν το 50%. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank έχει χάσει  55,02%, η Εθνική 58,02%, η Πειραιώς 64,39% και η Eurobank 62,69%.

Έτσι, όπως αναφέρει και το capital.gr, η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πλέον υποχωρεί κάτω από τα 5 δισ. ευρώ, από 11,5 δισ. στις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με το οικονομικό σάιτ, από τη  στιγμή που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση για Grexit, κάτι που έγινε την 1η Φεβρουαρίου, το χρηματιστήριο κινούμενο συνεχώς σε πτωτική τροχιά έχει χάσει το 16,68% της αξίας του. Την ίδια ώρα οι επενδυτές βλέπουν τη διαπραγμάτευση να μην κλείνει και τις κοινωνικές εντάσεις να κλιμακώνονται επικίνδυνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM