Απεργία την Πρωτομαγιά

Αίτηση πτώχευσης από τη Norwegian Air - Λόγω κορωνοϊού

Αίτηση πτώχευσης από τη Norwegian Air - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Προστασία από τους δανειστές της ζητά η Norwegian Air καθώς επιχειρεί αναδιάρθρωση με στόχο να συνεχίσει να δραστηριοποιείται. 

Σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία την Τετάρτη ανέφερε πως θα αιτηθεί για διορισμό εξεταστή στην Ιρλανδία όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα αεροσκάφη της. Ο διορισμός εξεταστή επιτρέπει στις εταιρείες να αναζητήσουν προστασία από τους πιστωτές τους για 100 ημέρες, κίνηση που ισοδυναμεί με υπαγωγή στις διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του αμερικάνικου Κώδικα Πτώχευσης. Η εταιρεία αποσκοπεί «στη μείωση του χρέους, στην αναδιάρθρωση του στόλου και στην εξασφάλιση νέου κεφαλαίου». Σύμφωνα πάντα με την Norwegian Air η διαδικασία αυτή ενδέχεται να διαρκέσει έως και πέντε μήνες. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος Jacob Schram αναφέρει πως με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί το μέλλον της εταιρείας «προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και των επενδυτών». 

Η Norwegian Air ιδρύθηκε το 1993 και ξεκίνησε να επεκτείνεται ιδιαίτερα σχεδόν μία δεκαετία πριν ακολουθώντας το ευρωπαϊκό παράδειγμα της Ryanair και της Southwest στις ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το CNN, η επιθετική πολιτική άφησε υψηλά χρέη και λίγα περιθώρια ευελιξίας όταν τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Η Norwegian Air ανέφερε πως θα εξακολουθεί να λειτουργεί το βασικό της δίκτυο, εξαιρετικά περιορισμένο λόγω κορωνοϊού, και οι μετοχές της θα συνεχίσουν να διακινούνται στο χρηματιστήριο του Όσλο. Η μετοχή της Norwegian Air σημείωσε πτώση κατά 98% φέτος. 

Παράλληλα η εταιρεία προειδοποίησε πως θα χρειαστεί επιπλέον ρευστό για να συνεχίσει να λειτουργεί κατά το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς. Η Norwegian Air έλαβε το ποσό των 288,7 εκατ. δολαρίων τον Μάϊο από τη νορβηγική κυβέρνηση που ωστόσο δεν θα χορηγήσει νέα βοήθεια. Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους μετέφερε 1 εκατ. επιβάτες, ενώ πέρυσι, την ίδια εποχή, είχε μεταφέρει 10.5 εκατομμύρια. 

Με πληροφορίες από CNN

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM