Σε τροχιά ισχυρής ανόδου βρίσκεται το bitcoin καθώς πλησιάζει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018.

 

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σημείωνε άνοδο 3,3% στα 14.463 δολάρια. Το Bloomberg εικάζει πως για την άνοδο του bitcoin ενδέχεται να οφείλεται η αβεβαιότητα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι μελλοντικές εξελίξεις σε σχέση την πανδημία ή απλά η αυξημένη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. 

 

Οι υποστηρικτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι το κρυπτονόμισμα να αποτελέσει μια εναλλακτική μέθοδο πληρωμής και συναλλαγών σε καιρούς αβεβαιότητας, άρα τα lockdown στην Ευρώπη ή οι καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών μπορεί να πυροδοτήσουν περαιτέρω την άνοδο.

 

Λίγο πάνω από τα 14.000 δολάρια το bitcoin Πηγή: Bloomberg
Λίγο πάνω από τα 14.000 δολάρια το bitcoin Πηγή: Bloomberg

 

Μετά τα υψηλά Ιουνίου του 2019 να αγγίζουν 13.800 δολάρια, το επόμενο στοίχημα είναι τα 20.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Ρομπ Σλάιμερ τεχνικό αναλυτή της Fundstrat Global Advisors. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος, ενώ το ίδιο το Bitcoin πραγματοποίησε άλματα, όπως τον Δεκέμβριο του 2017 και στα μέσα του 2019, πριν σημειώσει κάθετη πτώση.

 

Πολλοί στρατηγικοί αναλυτές και επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στα κρυπτονομίσματα, όπως ο Γουίτνεϊ Τίλσον, της Empire Financial Research, που καλεί τους επενδυτές να τα αποφεύγουν. Άλλοι ωστόσο εκτιμούν πως τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να ενισχύονται, όπως ο Μάικ ΜακΓκλον, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence, που δεν αποκλείει το bitcoin να αγγίξει τα 20.000 δολάρια εντός του 2021. 

 

 

Με πληροφορίες από Bloomberg 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr