Το Bitcoin σε τροχιά ανόδου - Μπορεί να σπάσει το «φράγμα» των 20.000 δολ. εντός 2021

Το Bitcoin σε τροχιά ανόδου - Μπορεί να σπάσει το «φράγμα» των 20.000 δολ. εντός 2021 Facebook Twitter
EPA
0

Σε τροχιά ισχυρής ανόδου βρίσκεται το bitcoin καθώς πλησιάζει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σημείωνε άνοδο 3,3% στα 14.463 δολάρια. Το Bloomberg εικάζει πως για την άνοδο του bitcoin ενδέχεται να οφείλεται η αβεβαιότητα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι μελλοντικές εξελίξεις σε σχέση την πανδημία ή απλά η αυξημένη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. 

Οι υποστηρικτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι το κρυπτονόμισμα να αποτελέσει μια εναλλακτική μέθοδο πληρωμής και συναλλαγών σε καιρούς αβεβαιότητας, άρα τα lockdown στην Ευρώπη ή οι καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών μπορεί να πυροδοτήσουν περαιτέρω την άνοδο.

Το Bitcoin σε τροχιά ανόδου - Μπορεί να σπάσει το «φράγμα» των 20.000 δολ. εντός 2021 Facebook Twitter
Λίγο πάνω από τα 14.000 δολάρια το bitcoin Πηγή: Bloomberg

Μετά τα υψηλά Ιουνίου του 2019 να αγγίζουν 13.800 δολάρια, το επόμενο στοίχημα είναι τα 20.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Ρομπ Σλάιμερ τεχνικό αναλυτή της Fundstrat Global Advisors. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος, ενώ το ίδιο το Bitcoin πραγματοποίησε άλματα, όπως τον Δεκέμβριο του 2017 και στα μέσα του 2019, πριν σημειώσει κάθετη πτώση.

Πολλοί στρατηγικοί αναλυτές και επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στα κρυπτονομίσματα, όπως ο Γουίτνεϊ Τίλσον, της Empire Financial Research, που καλεί τους επενδυτές να τα αποφεύγουν. Άλλοι ωστόσο εκτιμούν πως τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να ενισχύονται, όπως ο Μάικ ΜακΓκλον, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence, που δεν αποκλείει το bitcoin να αγγίξει τα 20.000 δολάρια εντός του 2021. 

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: Stop σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM