Κορωνοϊός: Μειωμένη κατά 90% η κίνηση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία

Κορωνοϊός: Μειωμένη κατά 90% η κίνηση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Μειωμένη κατά 90% η κίνηση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία (Eurokinissi)
0

Δραματική είναι η πτώση στα ποσοστά της κίνησης του επιβατικού κοινού σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παρέθεσε τα επίσημα χθεσινά στοιχεία του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η κίνηση του επιβατικού κοινού βρίσκεται στο 10% περίπου, δηλαδή έχει σημειωθεί μείωση (κατά μέσο όρο) 90% σε μετρό, τραμ και λεωφορεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται δρομολόγια.

«Στα αστικά λεωφορεία τις ώρες αιχμής, δηλαδή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, τα δρομολόγια γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει η παραμικρή μείωση.

Εκεί που έχουμε κάνει μείωση για τα λεωφορεία είναι στις ώρες που δεν είναι αιχμής» εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και κάθε ημέρα στο τέλος της βάρδιας γίνεται η κατάλληλη απολύμανση σε συρμούς και οχήματα, όπως έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ.

«Πρέπει και στους εργαζόμενους να πούμε –εγώ προσωπικά, αλλά νομίζω και όλοι– ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Τόνισε, δε, πως πρέπει να διασφαλιστεί η ύπαρξη αστικής συγκοινωνίας, διότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους, για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ και νοσοκομεία.

Αναφορικά με το ΚΤΕΟ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες εάν έχει λήξει, διότι έχει δοθεί παράταση. Το ίδιο ισχύει και για τα διπλώματα οδήγησης αλλά και για τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει μέριμνα για τους οδηγούς ταξί και τα ΚΤΕΛ, διότι κατατάσσονται και αυτοί στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι σιγά-σιγά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ξεδιπλώσει την πολιτική που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες του χώρου των αερομεταφορών, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Επίτροπο Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν, για τα θέματα των αεροπορικών μεταφορών και των αεροδρομίων.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM