Μεγάλες απώλειες, που πλησιάζουν το 6%, καταγράφει το Χρηματιστήριο, που βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων, καθώς επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα στις αγορές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

 

Οι εξελίξεις με τα κρούσματα του κοροναϊού, μετά και την έξαρση στην Ιταλία, ενισχύουν τους φόβους για την επιπτώσεις που θα έχει η επιδημία στην παγκόσμια οικονομία. Το Χρηματιστήριο κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου του 2019, υποχωρώντας κάτω από τις 840 μονάδες.

 

Στις 12:10, ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφωνόταν στις 839,70 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 5,97%. Παράλληλα, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχωρεί κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η μεγάλη υποχώρηση των τιμών των μετοχών συνοδεύεται και από υψηλό τζίρο. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 56,78 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Βουτιά 4% στην τιμή του πετρελαίου

 

Βουτιά κατέγραψαν και οι τιμές του πετρελαίου λόγω των κινδύνων που θέτει για την παγκόσμια ζήτηση η εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού εκτός Κίνας.

 

Στις 13:35 ώρα Ελλάδας, η τιμή του μπρεντ, παράδοσης Απριλίου, διαμορφώθηκε στα 56,09 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, σημειώνοντας πτώση 4,12% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

 

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό (WTI) για τον ίδιο μήνα υποχώρησε κατά 3,93% στα 51,28 δολάρια, έχοντας διαμορφωθεί νωρίτερα στα 51,24 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 4,01%.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr