Eurostat: Πρώτη στην ανεργία εντός ΕΕ η Ελλάδα - Άνεργος ένας στους 3 νέους

Eurostat: Πρώτη στην ανεργία εντός ΕΕ η Ελλάδα - Άνεργος ένας στους 3 νέους Facebook Twitter
4

Η Ελλάδα παραμένει πρώτη εντός ΕΕ στην ανεργία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για τον μήνα Ιούνιο. 

Αν και η ανεργία στη χώρα μας μειώθηκε στο 17%, η Ελλάδα διατηρεί την προβληματική πρωτιά, με την ανεργία των νέων να παραμένει σταθερή στο 33%.

Σύμφωνα ωστόσο με τα στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά, όπου η καταγεγραμμένη ανεργία ήταν στο 19,2% την ίδια περίοδο. Το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών παρέμεινε σταθερό σε σχέση με τον Μάιο αλλά έναν χρόνο πριν ήταν σημαντικά αυξημένο, στο 37,7%.

Αναλυτικά, αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε 805.000. Μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν μεταξύ των γυναικών, στο 20,9% ενώ στους άνδρες υπολογίστηκε στο 13,9%.  

Συνολικά στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία του Αυγούστου 2019, η ανεργία έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008 (και το χαμηλότερο στην ΕΕ από το ξεκίνημα του μηνιαίων εκτιμήσεων τον Ιανουάριο του 2000).

Στην Ευρωζώνη, η ανεργία μειώθηκε στο 7,4% από 7,5% τον Ιούλιο, ενώ για το ίδιο διάστημα, η ανεργία στην ΕΕ μειώθηκε στο 6,2%, από 6,3%. Τον Αύγουστο, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,4 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 12,17 εκατομμύρια είναι πολίτες κρατών της Ευρωζώνης. 

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (17% με στοιχεία Ιουνίου 2019) και στην Ισπανία (13,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2%) και τη Γερμανία (3,1%). Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, τον Αύγουστο το ποσοστό στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 15,4% και στην ΕΕ στο 14,2%.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (33% τον Ιούνιο), στην Ισπανία (32,2%) και στην Ιταλία (27,1%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Τσεχία (5,1%) και τη Γερμανία (5,7%).

Οικονομία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια...Η γερμανική κατοχή κράτησε 4 χρόνια. Είμαστε μια δεκαετία μέσα στην κρίση και ακόμα συζητάμε ότι οι μισοί τρόποι να βγάλουμε λεφτά είναι κόντρα στην ιδεολογία του 20% των Ελλήνων.Μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν φύγει, πάρα πολλοί "εργαζόμενοι" είναι εγκλωβισμένοι σε ελαστικές μορφές (κακοπληρωμένης) εργασίας και ένα 17% δεν δουλεύει καθόλου. Και ακόμα συζητάμε... Γιατί αυτό το 20% κάνει πάρα πολύ φασαρία...
Είμαστε μια δεκαετία μέσα στην κρίση και ακόμα συζητάμε ότι οι μισοί τρόποι να βγάλουμε λεφτά είναι κόντρα στην ιδεολογία του 20% των Ελλήνων. Πηγή: www.lifo.grsharp like a ninja!
σου ομιλώ ειλικρινά ότι σε άλλους καιρούς, πιο λογικούς, εγώ κι εσύ ίσως να είχαμε περισσότερες διαφωνίες.Αλλά το σήμερα χρήζει κοινής λογικής. Το 2010 διαλύθηκε ο κοινωνικός μου κύκλος. Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη. Κι ακόμα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
σου ομιλώ ειλικρινά ότι σε άλλους καιρούς, πιο λογικούς, εγώ κι εσύ ίσως να είχαμε περισσότερες διαφωνίες. Πηγή: www.lifo.grΝα χαρώ εγώ!Οι διαφωνίες, πηγή έμπνευσης για βελτίωση σε προσωπικό επίπεδο και βασική διεργασία μιας δημοκρατίας.Αλλά το σήμερα χρήζει κοινής λογικής. Το 2010 διαλύθηκε ο κοινωνικός μου κύκλος. Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη. Κι ακόμα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Πηγή: www.lifo.grΜία από τα ίδια.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας... Πηγή: www.lifo.grΕννοείται!!!Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη...