ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν τους πιο πολλούς φόρους και εισφορές

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν τους πιο πολλούς φόρους και εισφορές Facebook Twitter
1

Έλληνες και Γάλλοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν τους περισσότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού. Συγκεκριμένα η φορολογική επιβάρυνση στη Γαλλία για τα εισοδήματα του 2012 (φόρος εισοδήματος, εισφορές εργοδότη και εργαζομένου) για μία οικογένεια με δύο παιδιά και έναν εργαζόμενο ανερχόταν στο 43,1%, ενώ στην Ελλάδα στο 43%.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για έναν άγαμο η φορολογική επιβάρυνση είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ καθώς ανέρχεται στο 41,9%, όταν στο Βέλγιο φθάνει στο 56%, στη Γαλλία στο 50,2%, στην Αυστρία στο 48,9% και στην Ιταλία στο 47,6%.

Ο φορολογικός παράδεισος του εργαζόμενου φαίνεται να είναι πολύ μακριά, καθώς οι μικρότερες επιβαρύνσεις για οικογένεια με δύο παιδιά με έναν εργαζόμενο  εμφανίζονται στη Νέα Ζηλανδία μόλις στο 0,6%, ενώ για τον άγαμο στο 16,4%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια