Παρά το γεγονός ότι αύξησε σε δύσκολους καιρούς τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών, ο μέχρι πρότινος  διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της, Γιάννης Κυριακόπουλος αποτελεί παρελθόν αφού η σύμβαση του έληξε και δεν ανανεώθηκε.

 

Τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΔΑΚ που διαχειρίζεται κεφάλαια ασφαλιστικών ταμείων όπως το ΙΚΑ διαμορφώθηκαν στα τέλη του 2012 στα 674,6 εκατομμύρια ευρώ, όταν στα τέλη Ιουνίου είχαν υποχωρήσει στα 384 εκατομμύρια.

 

Όπως γράφει το Capital.gr, αν και υπέστη σημαντικές απώλειες από το PSI η ΑΕΔΑΚ συνεπικουρούμενη από τους εξωτερικούς διαχειριστές της, τις Eurobank ΑΕΔΑΚ και Εθνική ΑΕΔΑΚ, πούλησε στην δευτερογενή τα ομόλογα του EFSF που είχε λάβει ως αντάλλαγμα στα πλαίσια του PSI κοντά στο άρτιο και χρηματοδότησε με τα κεφάλαια που έλαβε αλλά και τα μετρητά από το PSI, αγορές νέων ελληνικών ομολόγων του δημοσίου σε επίπεδα μεταξύ 17 και 21 σεντς ανα ευρώ ονομαστικής αξίας. Trade που έκαναν κατά κόρον τα μεγάλα ξένα hedge funds.

 

Η απόδοση αυτή της ΑΕΔΑΚ οδήγησε μάλιστα το περιοδικό των ευρωπαίων θεσμικών επενδυτών Investment & Pensions Europe να αναδείξει στις σχετικές ετήσιες βραβεύσεις τον Γ. Κυριακόπουλο. Όπως δηλώνει όμως ο ίδιος στο Capital.gr τους ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί αφού δεν έχει πια την ιδιότητά του. Ερωτηθείς για το ύψος των προσωπικών του αποδοχών ανέφερε ότι είχε ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο και δεν προβλέπεται bonus για τη θέση που κατείχε και προφανώς ήθελε να διατηρήσει.

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν ότι «έβγαλε 290 εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο και τελικά απολύθηκε», γράφει το σάιτ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr