Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ανεξαρτησία σε έναν χρόνο, εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο περιοδικό Politico, σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

 

Ο ευρωπαίος επίτροπος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «δηλώνει αισιόδοξος για τη χώρα που αγωνίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, προκειμένου να νικήσει τους οικονομικούς της δαίμονες». Θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2018, υπογραμμίζοντας ότι «επιστρέφει σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» και ότι «κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές αρχές έχουν γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ».

 

Ο Π. Μοσκοβισί, καταλήγει το δημοσίευμα, «διαισθανόμενος μία ευκαιρία (όχι συμπτωματικά κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας) να εδραιωθεί μία άποψη πέρα από την Ελλάδα, ότι οι επενδύσεις και όχι μόνο η λιτότητα είναι αποφασιστικής σημασίας για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας», υποστηρίζει ότι ο γενικός στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η «βιώσιμη ανάπτυξη». Τέλος, κάλεσε όλους τους παράγοντες (Ελλάδα, κράτη μέλη και θεσμούς) να συμφωνήσουν σε μία κοινή στρατηγική το συντομότερο δυνατό.