Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ και η ΕΕ συνεχίζουν να διαφωνούν σχετικά με τους μεσοπρόθεσμους στόχους του ελληνικού προγράμματος.

 

 

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η ΕΕ εξετάζει ένα «Plan B» για την περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι πηγές επισημαίνουν πως η Αθήνα πρέπει να λάβει τις πολιτικές αποφάσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.  

 

Σημειώνεται πως ο νέος κύκλος της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, με τα θέματα ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά, παρά την πρόοδο των συζητήσεων. Οι επικεφαλής των κλιμακίων αναχώρησαν από την Αθήνα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη, η οποία πιθανόν να πραγματοποιηθεί πριν από το Euro Working Group της 28η Νοεμβρίου.

 

Πάντως, πηγές του υπουργείου Εργασίας έκαναν νωρίτερα λόγο για τεράστιο χάσμα με το ΔΝΤ το οποίο διαπιστώνεται μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου επαφών του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών για τα εργασιακά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr