ΤτΕ: Μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση

ΤτΕ: Μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και μεγαλύτερο έλλειμμα εμφανίζει ο κρατικός Προϋπολογισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 3,96 δισ. ευρώ (σε ταμειακή βάση) έναντι 4,84 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Στο δεκάμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 908 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 39,101 δισ. ευρώ, από 35,544 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2,242 δισ. ευρώ που αφορούν την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 39,945 δισ. ευρώ, από 37.305 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM