ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤτΕ: Μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση

ΤτΕ: Μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και μεγαλύτερο έλλειμμα εμφανίζει ο κρατικός Προϋπολογισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 3,96 δισ. ευρώ (σε ταμειακή βάση) έναντι 4,84 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Στο δεκάμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 908 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 39,101 δισ. ευρώ, από 35,544 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2,242 δισ. ευρώ που αφορούν την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 39,945 δισ. ευρώ, από 37.305 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM