Κατρούγκαλος: Τα 384 ευρώ σύνταξη δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες

Κατρούγκαλος: Τα 384 ευρώ σύνταξη δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες Facebook Twitter
3

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε σήμερα ότι η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ αντιστοιχεί στο όριο της φτώχειας που θέτει η ΕΕ που είναι στο 60% του μέσου εισοδήματος και πρόσθεσε πως "κανείς δεν θα παίρνει μόνο 384 ευρώ, αφού σε αυτό το ποσό που προκύπτει από τη φορολογία θα προστίθενται χρήματα που αντιστοιχούν στις εισφορές του".

 

Αναγνώρισε ότι το ποσό των 384 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες. Διευκρίνισε πως οι νέοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν την εθνική σύνταξη και όχι το ΕΚΑΣ ενώ για τους παλαιούς που καταργείται δίνονται μέτρα ανακούφισης μεταξύ των οποίων επιστροφή του 30% του εισοδήματος που χάνεται, απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στα φάρμακα, καταβολή του ΕΚΑΣ σε έναν από τους δύο δικαιούχους αν είναι και οι δύο συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, κλπ.

 

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε τα ταμεία να συγκεντρώνουν χρήματα και να καταβάλλουν συντάξεις κ.ο.κ.

 

Ανέφερε ακόμη ότι όταν αυξάνεται το ΑΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται επίσης -θα συνυπολογίζεται και ο πληθωρισμός-, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και σε συνεννόηση μαζί τους θα επιδιωχθεί να βρεθεί τρόπος ρύθμισης για όσους χρωστούν στα ασφασλιτικά ταμεία. "Για τα ασφαλιστικά ταμεία το σύστημα των 100 δόσεων δεν έχει τελειώσει" είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία ο κ. Αλεξιάδης έχει δηλώσει ότι αυτό το σύστημα έχει τελειώσει.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια