Τον Ιανουάριο είχαμε αναφερθεί σε μια πραγματικά ρηξικέλευθη εφεύρεση της Google. Τους έξυπνους φακούς επαφής που με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων θα μπορούν να μετρούν το ποσοστό γλυκόζης στο δάκρυ ενός ασθενή που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και να στέλνουν τις μετρήσεις ασύρματα σε άλλες συσκευές για περαιτέρω ανάλυση και καταγραφή.

 

Όπως μας πληροφορεί το The Verge, η γνωστή φαρμακευτική εταιρεία Novartis, κατοχύρωσε μόλις τη συγκεκριμένη τεχνολογία της Google και σε συνεργασία με την εταιρεία, θα μετατρέψει την ιδέα σε προϊόν ευρείας κυκλοφορίας, μέσω της θυγατρικής της, στον τομέα οπτικών Alcon.

 

Αν κοι οι "έξυπνοι" φακοί επαφής εστιάζουν στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη οι δύο εταιρείες φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή και για παθήσεις των ματιών, βοηθώντας ανθρώπους με πρεσβυωπία. 

Η εφεύρεση της Google, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων

"Το όνειρό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που βρίσκεται σε συνεχή σμίκρυνση, για να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων", δήλωσε ο Sergey Brin της Google. "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Novartis για να κάνουμε μαζί αυτό το όνειρο πραγματικότητα".

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Novartis, εδώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr