To smartphone της Google που δημιουργεί 3D χάρτες σε πραγματικό χρόνο

To smartphone της Google που δημιουργεί 3D χάρτες σε πραγματικό χρόνο Facebook Twitter
0

Μια νέα prototype συσκευή σε πειραματικό στάδιο μόλις ξεπήδησε από το ATAP (Advanced Technology and Projects) το εργαστήριο καινοτομίας της Google που εξερευνά τη δημιουργική χρήση νέων τεχνολογιών, σε συνεργασία με άλλα κέντρα καινοτομίας και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Το νέο smatrphone που ανακοίνωσε η Google, με την ονομασία Project Tango, έχει τη δυνατότητα να σκανάρει τρισδιάστατα -σε πραγματικό χρόνο- τον περιβάλλοντα χώρο του χρήστη, πραγματοποιώντας πάνω από 250.000 3D μετρήσεις το δευτερόλεπτο, δίνοντας παράλληλα το γεωγραφικό στίγμα. Έτσι, ο χρήστης περιστρέφοντας τη συσκευή σε ένα δωμάτιο ή σε ένα εξωτερικό χώρο, μπορεί να δημιουργήσει ένα ακριβές 3D αντίγραφό του, σε δευτερόλεπτα.

Οι πιθανές χρήσεις της συσκευής που μπορεί να δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να βρούν εφαρμογή στην καθοδήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης σε άγνωστους χώρους, ή σε προηγμένα συστήματα πλοήγησης, το gaming ή ακόμα και στον ακριβή εντοπισμό ενός προϊόντος στα ράφια ενός πολυκαταστήματος.

Προκειμένου να εξερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες και οι ευφάνταστες πιθανές χρήσεις της συσκευής, η Google πρόκειται να μοιράσει 200 συσκευές (development kits) σε ισάριθμους επαγγελματίες προγραμματιστές / developers, έως τις 14 Μαρτίου.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Project Tango, εδώ και δείτε παρακάτω, το Video που συνοδεύει την ανακοίνωση της Google.

[via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM