ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ευρώπη κατά Google

Ευρώπη κατά Google Facebook Twitter
0

Έξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, αποφάσισαν να ασκήσουν ποινική αγωγή κατά της Google με την κατηγορία ότι η εταιρία δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και δεν μετέβαλε τους κανόνες που διέπουν την πολιτική απορρήτου και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, οι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων των 27 είχαν καλέσει την Google να προβεί σε διορθώσεις της νέας πολιτικής απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων των υπηρεσιών της εντός ενός τετραμήνου, προκειμένου να «συμμορφωθεί» προς τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για την Πληροφορική και τις Ελευθερίες, υπό την απειλή της έναρξης «ποινικής αγωγής». Οι άλλες χώρες που συμφώνησαν σε κοινή δράση είναι η Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Οικονομικά η δράση αυτή δεν αναμένεται να πονέσει και πολύ την Google αφού το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να της επιβληθεί π.χ. στη Γαλλία είναι 300 χιλιάδες ευρώ, ποσό που η εταιρία κερδίζει μέσα σε τρία λεπτά με βάση τα 61 δις που παρουσίασε πέρυσι ως κέρδος.  Αυτό που ελπίζουν οι χώρες είναι να βλάψουν την εικόνα της Google ώστε να την αναγκάσουν να αλλάξει πολιτική.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM