Διαχειριστές στο Facebook απροστάτευτοι από βίαιο, πορνογραφικό και σοκαριστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μήνυση

Διαχειριστές στο Facebook απροστάτευτοι από βίαιο, πορνογραφικό και σοκαριστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μήνυση Facebook Twitter
0

Μια πρώην σύμβουλος του Facebook, υπέβαλε αγωγή εναντίον της εταιρείας, ισχυριζόμενη ότι οι διαχειριστές περιεχομένου που αντιμετωπίζουν ψυχολογικό τραυματισμό μετά την ανασκόπηση των δυσάρεστων εικόνων στην πλατφόρμα δεν προστατεύονται σωστά.

«Οι διαχειριστές που ελέγχουν το ευαίσθητο υλικό στο Facebook βομβαρδίζονται με χιλιάδες βίντεο και εικόνες με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βιασμούς, βασανιστήρια, κτηνοβασία, αυτοκτονίες και δολοφονίες», ανέφερε η αγωγή.

«Το Facebook αγνοεί το καθήκον του να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο εργασίας και να δημιουργήσει μια διέξοδο ή στήριξη για όσους τραυματίζονται ανεπανόρθωτα από ό, τι είδαν στην δουλειά», δήλωσε σε συνέντευξή της η δικηγόρος της συμβούλου του Facebook, Selena Scola.

Το Facebook στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι όλοι οι διαχειριστές περιεχομένου έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών για ατομική όσο και για ομαδική παροχή συμβουλών και λαμβάνουν πλήρη οφέλη για την υγειονομική περίθαλψη.

Επί του παρόντος, περισσότεροι από 7.500 διαχειριστές περιεχομένου εργάζονται για το Facebook.

Το κοινωνικό δίκτυο αντιμετώπισε έλεγχο για το γεγονός ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει περιεχόμενο όπως ψεύτικες ειδήσεις και περιεχόμενο με ρητορική μίσους στην πλατφόρμα του και ο Ζούκερμπεργκ δεσμεύθηκε να εντείνει τις προσπάθειές του για να το αντιμετωπίσει με μαζικές προσλήψεις και χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM