Το νέο Mac Pro δεν έρχεται πριν το 2019

Το νέο Mac Pro δεν έρχεται πριν το 2019 Facebook Twitter
To πανίσχυρο iMac Pro κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2017.
0

Ένα πλήρως επανασχεδιασμένο, αρθρωτό μοντέλο Mac Pro, για τους πιο απαιτητικούς πελάτες της Apple, βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη αλλά η Apple επιβεβαιώνει ότι θα είναι ένα «προϊόν του 2019».

Λίγο πριν από ένα χρόνο, η Apple προσπάθησε να μετριάσει τους φόβους όσων πίστευαν ότι είχε παραιτηθεί από το Mac Pro για πάντα. Εκείνη την εποχή, κοινοποίησε ότι η συσκευή δεν θα έφτανε στην αγορά μέχρι το 2018, και αντί αυτού έδωσε στο κοινό ένα μικρότερο θηρίο, το iMac Pro, για να κόψει λίγο την όρεξη των φανατικών χρηστών της.

Το iMac Pro το είδαμε να εμφανίζεται πρώτη φορά πέρυσι τον Ιούνιο ενώ κυκλοφόρησε επίσημα στην αγορά το Δεκέμβριο του 2017. Για το πιο ισχυρό μοντέλο, όμως, το νέο modular Mac Pro, η Apple είχε αφήσει ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο να το βλέπαμε φέτος.

Τώρα πλέον τα πράγματα είναι λίγο πιο επίσημα γύρω από το πανίσχυρο Mac Pro μοντέλο που ο χρήστης θα μπορεί να διαμορφώνει ανάλογα με τις απαιτήσεις του. O συντάκτης του TechCrunch, Matthew Panzarino, ταξίδεψε πρόσφατα στο Cupertino όπου του δόθηκε μια σημαντική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του modular Mac Pro και ειδικότερα με το γεγονός ότι η Apple δεν έχει ξεχάσει τον πιο δυνατό υπολογιστή της ιστορίας της.

Στο σχετικό άρθρο ο Tom Boger, ανώτερος διευθυντής του Mac Hardware Marketing δηλώνει ότι ο αρθρωτός σχεδιασμός του Mac Pro βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και παρέχει ένα χρονοδιάγραμμα εμφάνισης του νέου μοντέλου λέγονας «Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι και να μεταφέρουμε ένα σαφές μήνυμα στην Pro κοινότητα αναφέροντας πως το Mac Pro θα είναι ένα προϊόν του 2019. Επίσης γνωρίζουμε πως πολλοί καταναλωτές παίρνουν αποφάσεις με βάση το iMac Pro που ήδη υπάρχει στην αγορά έχοντας ως δίλημμα το αν θα πρέπει να περιμένουν τον ερχομό του νέου Mac Pro ή όχι».

 

Επίσης στο άρθρο γίνεται για πρώτη φορά γνωστό το γεγονός ότι η Apple έχει δημιουργήσει μια νέα ειδική ομάδα που έχει ως βασική της εργασία την ενασχόληση με τα επαγγελματικά μηχανήματα της εταιρείας όπως τα iMac Pro και Mac Pro αλλά και την επερχόμενη νέα οθόνη της Apple.

Με επικεφαλής τον John Ternus, αντιπρόεδρο της Apple Hardware Engineering, η ομάδα Pro Workflow συνεργάζεται στενά με την μηχανολογική οργάνωση για την ανάπτυξη προϊόντων της Apple ειδικά για επαγγελματίες χρήστες. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με επαγγελματίες χρήστες, διάσημους βραβευμένους καλλιτέχνες και τεχνικούς σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν καλύτερα τα «σημεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απογοήτευση» στο πιο απαιτητικό πελατολόγιο της Apple. Αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να περιλαμβάνει θέματα όπως η καλύτερη προσαρμογή ενός προγράμματος οδήγησης γραφικών.

Η Apple δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια σχετικά με το σχεδιασμό και την εμφάνιση του νέου Mac Pro, αλλά η πλήρης αρθρωτή ταυτότητά του, δηλαδή η ευκολία που θα δίνει στο χρήστη να επέμβει hardware, παραμένει στη βασική εστίαση της σχεδιαστικής μονάδας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM