Η εταιρεία Facebook Inc. θα ενημερώσει αύριο στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εν μέσω της εντεινόμενης πίεσης που δέχεται για εξηγήσεις σχετικά με τα προσωπικά δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών της από την εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica.

 

Μια εκπρόσωπος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και ένας βοηθός στη Γερουσία επιβεβαίωσαν ότι θα γίνει αυτή η ενημέρωση.

 

Πολλοί Αμερικανοί βουλευτές έχουν ζητήσει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου ο ίδιος ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των Αμερικανών και καλωσορίζει τις έρευνες που διεξάγονται σχετικά με την υπόθεση της Cambridge Analytica, την οποία είχε προσλάβει για να τον βοηθήσει να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

 

Η εταιρία χρησιμοποίησε με αθέμιτο τρόπο προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook,.

 

«Ο πρόεδρος πιστεύει πως η ιδιωτικότητα των Αμερικανών πρέπει να προστατεύεται. Ξέρετε, αν το Κογκρέσο θέλει να εξετάσει το θέμα ή θέλουν να το εξετάσουν άλλες υπηρεσίες, το καλωσορίζουμε», δήλωσε στο Fox News Channel ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ, όταν ρωτήθηκε αν ο Ζούκερμπεργκ θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για τις πληροφορίες αυτές, που έχουν εξοργίσει τόσο αμερικανούς κοινοβουλευτικούς όσο και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.

 

«Χωρίς να ξέρουμε τις λεπτομέρειες, είναι δύσκολο να πούμε αν ένα άτομο θα πρέπει να καταθέσει, όμως υποστηρίζουμε την ιδιωτικότητα των αμερικανών πολιτών», δήλωσε ο Σαχ.

 

Στο Βερολίνο η γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ κάλεσε το Facebook να αναλάβει τις ευθύνες του για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

 

Η Μπάρλεϊ δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse πως το Facebook πρέπει να εξηγήσει πώς θα βελτιώσει την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών του στο μέλλον και επισήμανε πως οι χρήστες πρέπει να ξέρουν τι θα γίνουν τα δεδομένα τους πριν συγκατατεθούν στη χρησιμοποίησή τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr