Ένα μικρό σφάλμα στον κώδικα του Facebook εμφάνισε περίπου δύο εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ως «πεθαμένους», συμπεριλαμβανομένου και του συνιδρυτή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

 

Την Παρασκευή το βράδυ και για λίγες ώρες, χιλιάδες άνθρωποι που έκαναν log in στο Facebook βρήκαν στους λογαριασμούς τους μηνύματα πένθους, όπως στην περίπτωση του Ζάκερμπεργκ: «Ελπίζουμε οι άνθρωποι που αγαπούν τον Μαρκ να βρουν παρηγοριά σε όσα μοιράζονται οι άλλοι για να τον θυμούνται και να γιορτάζουν τη ζωή του».

 

Το τεχνικό αυτό λάθος -που σημειώθηκε μόλις μία μέρα αφότου ο CEO του Facebook είχε αρνηθεί με κατηγορηματικό τρόπο πως το δίκτυο έχει ευθύνη στη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και ιστοριών που ενδέχεται να επηρέασαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών- διορθώθηκε άμεσα.

 

«Ήταν ένα τρομερό λάθος που διορθώσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Λυπούμαστε γι' αυτό που συνέβη», δήλωσε εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το BBC.

 

H σχετική επιλογή εισήχθη πέρυσι τον Φεβρουάριο στο πρωτόκολλο του Facebook, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέπουν τον λογαριασμό τους σε μια ιστοσελίδα εις ανάμνησή τους, αφότου θα έχουν πεθάνει. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να δώσει εντολή να διαγραφεί ο λογαριασμός του αμέσως μετά το θάνατό του.

 

Πολλοί χρήστες που διαπίστωσαν ότι Facebook τους είχε «σκοτώσει», έσπευσαν να το σχολιάσουν στο Twitter:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr