Ολοκληρώθηκε η τέταρτη τοιχογραφία της δράσης της UrbanAct με τίτλο «Βιβλιοτοιχογραφίες», η οποία γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. 

 

Η νέα τοιχογραφία θα κοσμεί την οδό Κεραμεικού, σε κτίριο που παραχώρησε η ΔΕΔΔΗΕ, και αποτελεί συνέχεια των τριών τοιχογραφιών που είχε δημιουργήσει η ομάδα της UrbanAct σε 3 σχολεία της Αττικής (52ο Δημοτικό, 26ο Δημοτικό, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών). 

 

Το ιδιαίτερο, ωστόσο, της συγκεκριμένης δράσης είναι πως λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά σε εξωσχολικό χώρο, ενώ με μια πρώτη ματιά φαίνεται ιδιαίτερα επιβλητική καθώς σκεπάζει μια επιφάνεια περίπου 500 τ.μ.

 

Θεματική της τοιχογραφίας είναι «Οι Ιστορίες της Αθήνας». Όπως εξηγεί στο LIFO.gr ο Κυριακός Ιωσηφίδης, συντονιστής προγραμμάτων της UrbanAct, πρόκειται ουσιαστικά για ένα δίπτυχο, καθώς στο αριστερό της τμήμα υπάρχουν λέξεις όπως «πόλη» και «διαδρομή», που καλούν τους κατοίκους να εξερευνήσουν τον αθηναϊκό αστικό ιστό, ενώ στο δεξί της, εικόνες των γλυπτών του Μουσείου Κεραμεικού.   

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δράση ήταν ο Same84 και ο Kez, ενώ αρκετοί είναι οι κάτοικοι που τους ζητούν να παρέμβουν και σ' άλλες επιφάνειες κτιρίων της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr