ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Εκπτώσεις στα αυτονόητα

Εκπτώσεις στα αυτονόητα Facebook Twitter
H φωτογραφία είναι από το mail-διαμαρτυρία της κ. Άννας Βαγενά το οποίο παραλάβαμε σήμερα.
0

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,

«Τα λαγωνικάστους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο».Κάπως έτσι θα έπρεπε να ονομάσετε τηνέα εκστρατεία σας με τίτλο «Ο δήμοςστη γειτονιά μας» (Θεός φυλάξοι!).Βέβαια η αναγγελία -που την επικοινωνήσατεκαι με το δεύτερο φύλο του freakpress σας, αυτή τη φορά σεάλλο έντυπο- δηλώνει κάτι το αυτονόητο.Αν ο δήμος δεν είναι στη γειτονιά μαςαπό τη φύση του, τι άλλο θα έπρεπε νακάνει; Να τυπώνει φυλλάδια αβέρτα καινα το παίζει οικολόγος και δουλευταράς;Ξεκινήσατε πριν από μιαν εβδομάδα μεπρώτη στάση το Γ' διαμέρισμα. Γι' αυτούςπου δεν ξέρουν, το συγκεκριμένο διαμέρισμακαλύπτει όλες τις περιοχές από το Θησείομέχρι και το τέλος του Ελαιώνα. Από τηχλιδή δηλαδή μέχρι την απόλυτη εγκατάλειψη.

Περιληπτικά, τοπρόγραμμά σας περιλαμβάνει: Καθαρισμόφρεατίων, αντικατάσταση και βελτίωσηφωτισμού, ενίσχυση πρασίνου καιδενδροφυτεύσεις, εντοπισμό καιαποκατάσταση φθορών οδοστρώματος(Όλη η πόλη μια λακκούβα είναι. Μην πείτεμετά πως δεν προλαβαίνετε). Απελευθέρωσητων πεζοδρομίων από παράνομες καταλήψεις,π.χ. απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων (σεόλους ή επιλεκτικά;), πλύσιμο κάδων(καλά, μέχρι τώρα δεν τους πλένατε;),εντοπισμό και καταγραφή επικίνδυνωνκαι εγκαταλελειμμένων κτιρίων (καιμετά τι;), έλεγχο παιδικών χαρών(εγκαταλελειμμένων σαν τα κτίρια)και άλλα πολλά. Θα σας το επαναλάβωαλλά όλα τα παραπάνω υποτίθεται πωςείναι αυτά που οφείλετε να κάνετε χωρίςνα τα ανακοινώνετε. Γιατί σε σχέση μεαυτά που έχετε υποσχεθεί μοιάζουνπερισσότερο με πασαλείμματα.

Ανσας έχουν διαφύγει, θα αναφέρω ορισμένεςαναγγελίες σας για το Γ' διαμέρισμα: Θααξιοποιούσατευπέρ των πολιτών τον υφιστάμενοδιαμορφωμένο χώρο δίπλα από την Τεχνόπολη.Δεν έχουμε δει κάτι ακόμη. Θα κατασκευάζατεπίστα skateboard(!) πάνω από το σταθμό του Θησείου καιθα (χρησιμοποιώ μια αγαπημένη σας λέξη)αναβαθμίζατε τους γύρω πεζόδρομους. Θαφυτεύατε μεγάλα κομμάτια της Πειραιώςκαι της Ιεράς Οδού. Θα δημιουργούσατεπάρκα και μικρά καθιστικά φυτεύονταςένα, παρακαλώ, μεγάλο δέντρο (μα τι έξοδα)στο Πέτρινο του Βοτανικού. Μιλάγατε γιαανθοστήλες που θα τοποθετούσατε δεξιάκαι αριστερά και για την κατασκευή νέωνσχολείων. 15 συνολικά μεγαλόστομεςπροτάσεις που μείνανε εκεί, αραδιασμένεςσε «διαφημιστικά» φυλλάδια. Γιαελεύθερους χώρους, που ψάχνει αγωνιωδώςο δημότης, τσιμουδιά. Και τότε, πόσωμάλλον τώρα. Μπήκατε νωρίς στις εκπτώσειςκύριε δήμαρχε, γιατί, όπως φαίνεται,καταλάβατε πως άλλο οι φανφάρες καιάλλο οι ευθύνες. Και αν μείνετε στιςπρώτες, μιαν άλλη έκπτωση θα είναι κοντά.Αυτή του αξίωματός σας.

Σεδουλειά να βρίσκεσαι και από έργο μηδέν...

Μετάτιμής,

ΟΞυπόλυτος Δήμαρχος

Αθήνα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Ρεπορτάζ / Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Χιλιάδες διαμερίσματα και επαγγελματικά γραφεία στην Αθήνα είναι κενά. Την ίδια στιγμή το στεγαστικό πρόβλημα διογκώνεται, με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί και τα σπίτια στο κέντρο της πόλης να είναι δυσεύρετα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ένας ξενώνας για ευάλωτους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους

Lgbtqi+ / Ένα «καταφύγιο» για τα ευάλωτα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Αθήνα

Υπογράφηκε χτες το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις για τη δημιουργία ενός ξενώνα για ευάλωτα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του ’24, οι προκλήσεις όμως που αφορούν τη λειτουργία του παραμένουν πολλές.   
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Ρεπορτάζ / Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Η Αθήνα είναι μια κλιματικά άρρωστη πόλη που «καίγεται» από το ατμοσφαιρικό φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, ένα φαινόμενο που τα επόμενα χρόνια θα αλληλεπιδράσει σφόδρα με τους παρατεταμένους και συχνούς καύσωνες τους οποίους θα φέρει η κλιματική αλλαγή. Τι πρέπει να γίνει για να θεραπευτεί η πόλη από την ακραία ζέστη;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Ρεπορτάζ / Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Η αναμονή στις εφαρμογές και τις εταιρείες ραδιοταξί, όσα ζούμε καθημερινά παρακαλώντας για κούρσα στο Μοναστηράκι ή στην πλατεία Συντάγματος και η πλευρά των εκπροσώπων των οδηγών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Έρευνα / Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Όσο πυκνώνουν οι... διωγμοί συμβατικών νοικάρηδων προς χάριν του AirBnB, τόσο τα νοίκια παίρνουν την ανιούσα: οι τιμές ανά περιοχή, η μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών, οι συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Στο έλεος της ηχορύπανσης, της ανομίας και της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Aθήνα / Πώς διέλυσαν και καταπάτησαν την πλατεία Αγίας Ειρήνης

Τρεις μόνιμοι κάτοικοι και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας μιλούν στη LiFO για την άναρχη ανάπτυξη της περιοχής και την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ