Άρση lockdown: Οι προτεραιότητες και οι πιθανές ημερομηνίες

Άρση lockdown: Οι προτεραιότητες και οι πιθανές ημερομηνίες Facebook Twitter
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Προτεραιότητα στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και όχι στα σχολεία φαίνεται πως σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, το λιανεμπόριο θα αποτελεί την πρώτη δραστηριότητα που θα ανοίξει, πέρα από τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Η ίδια πηγή αναφέρει πως εφόσον τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέψουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο άνοιγμα του λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς για τον τρόπο που θα ανοίξει το λιανεμπόριο, δηλαδή εάν θα ανοίξει αρχικά μόνο με click away με click inside ή θα ανοίξει απευθείας κανονικά με αποστολή SMS στον νέο αριθμό με 13032. Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου με SMS στον συγκεκριμένο κωδικό αλλά άνοιγμα με click away ήδη από τις 5 του μήνα.

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Κρίσιμη ημέρα φαίνεται πως θα είναι η ερχόμενη Τετάρτη καθώς συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, ενώ «κλειδί» για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων αποτελούν οι εισαγωγές και τα εξιτήρια.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νόμο, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως είναι νωρίς ακόμη και για μια συζήτηση πάνω στο ζήτημα. Έτσι είναι αμφίβολο εάν τελικά θα μπορέσουν να γίνουν μετακινήσεις για τον εορτασμό του Πάσχα. 

Ειδήσεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Τι πραγματικά σημαίνει η ήττα του Μακρόν και τι είδους εξελίξεις περιμένουν οι Γάλλοι;

Διεθνή / Explainer: Τι πραγματικά σημαίνει η ήττα του Μακρόν και τι είδους εξελίξεις περιμένουν οι Γάλλοι;

Γιατί τρίβει τα χέρια της η Λεπέν, γιατί είναι λίγο κούφια η χαρά του Μελανσόν και τι λάντζα καλείται να κάνει τώρα ο Γάλλος Πρόεδρος για να αποφύγει συγκεκριμένες καταστροφές στα σχέδια και τις αμφιλεγόμενες νομοθετικές αλλαγές που έχει προγραμματίσει;
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Barkelono

Ειδήσεις / Βαρκελώνη: Αστυνομική επέμβαση για συνωστισμό - Χιλιάδες στους δρόμους μετά την άρση των περιορισμών

Η αστυνομία απομάκρυνε από τους δρόμους της Βαρκελώνης πλήθη ανθρώπων, που συμμετείχαν σε πάρτι, στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση των περιορισμών
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ