Το σχέδιο της Κομισιόν για τον τουρισμό: Οι προτάσεις για πτήσεις, πλοία, τρένα

Το σχέδιο της Κομισιόν για τον τουρισμό: Οι προτάσεις για πτήσεις, πλοία, τρένα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα ένα πακέτο προτάσεων για τον τουρισμό την εποχή του κορωνοϊού, ζητώντας από τις χώρες να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις χώρες να ανοίξουν τα εσωτερικά σύνορα, προτείνοντας σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις προτάσεις της, δεν περιλαμβάνεται για σχέδιο διενέργειας τεστ για κορωνοϊό για τους τουρίστες. 

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν προτείνει σταδιακή προσέγγιση, που ξεκινά με την άρση των περιορισμών μεταξύ χωρών ή περιοχών με παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση. Εάν μια χώρα επιτρέπει τα ταξίδια προς τα εδάφη της, θα πρέπει να το κάνει χωρίς διακρίσεις, επιτρέποντας να την επισκέπτονται πολίτες από όλες τις χώρες με παρόμοιες επιδημιολογικές συνθήκες. Παράλληλα, δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις με βάση την εθνικότητα των κατοίκων χωρών της ΕΕ, σημειώνει η Κομισιόν στις προτάσεις της.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες από χώρες εκτός ΕΕ, η Κομισιόν καλεί τα κράτη- μέλη να παρατείνουν ως τις 15 Ιουνίου την απαγόρευση των μη αναγκαίων ταξιδιών προς την Ένωση.

Οι προτάσεις για αεροπλάνα, τρένα, πλοία

Με βάση τις προτάσεις της Κομισιόν- που δεν είναι δεσμευτικές- οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να διατηρούν κενή τη μεσαία θέση στα αεροπλάνα. Όμως, οι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στην πτήση και θα πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα εξαερισμού των αεροσκαφών.

Οι διαδικασίες του check-in, της παράδοσης και της παραλαβής αποσκευών θα πρέπει να οργανωθούν κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για τις μετακινήσεις με τρένο η Κομισιόν προτείνει την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων και της δυναμικότητας των συρμών. Πρέπει να απαιτείται η χρήση μάσκας στο εσωτερικό των τρένων και στους σταθμούς , ενώ θα πρέπει να συνιστάται η αποφυγή μετακινήσεων κατά τις ώρες αιχμής. Οι πόρτες πρέπει να ανοίγουν αυτόματα και να υπάρχει διαθεσιμότητα αντισηπτικού διαλύματος.

Αντίστοιχοι κανόνες θα πρέπει να ισχύουν στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς και στα κρουαζιερόπλοια. Η Κομισιόν συνιστά την μείωση του αριθμού των επιβατών στις κρουαζιέρες. Τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να έχουν διαθέσιμους χώρους για καραντίνα, εάν υπάρξει ανάγκη.

Επίσης, η Κομισιόν αναφέρει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να διαλέξουν ανάμεσα στα voucher ή την επιστροφή χρημάτων για εισιτήρια και ταξιδιωτικά πακέτα που έχουν ακυρωθεί. Στην περίπτωση των voucher, προτείνει η ισχύς τους να παραταθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο, με προστασία έναντι πτώχευσης.

  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ, ΧΑΜΕΝΕΪ, ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Από αουτσάιντερ ανώτατος ηγέτης του Ιράν - Η άνοδος μετά από έναν «πόλεμο» διαδοχής

Μετά από έναν ακήρυκτο «πόλεμο» διαδοχής, ανέλαβε την κορυφή της εξουσίας, επιβάλλοντας την ενότητα του ιρανικού κατεστημένου, ενώ ο ίδιος παραμένει ακόμη άφαντος στο κοινό.
THE LIFO TEAM