Τραμπ: Επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής μασκών - Φόρεσε προστατευτικά γυαλιά αντί για μάσκα

Τραμπ: Επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής μασκών - Φόρεσε προστατευτικά γυαλιά αντί για μάσκα Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής μασκών στο Φοίνιξ της Αριζόνα αλλά επέλεξε να μη φορέσει μάσκα.

Αντί μάσκας ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να φορέσει προστατευτικά γυαλιά. «Επαναφέρουμε τη χώρα μας», δήλωσε επιβεβαιώνοντας ότι η ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου που είναι αρμόδια για τα ζητήματα του κορωνοϊού θα διαλυθεί σύντομα.

Ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εκτίμησε ότι η ομάδα θα παύσει τη λειτουργία της εντός των επόμενων εβδομάδων. Αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ προειδοποιούν ωστόσο ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί καθώς οι επιχειρήσεις αρχίζουν να ανοίγουν ξανά.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο μασκών στο Φοίνιξ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «Ο Μάικ Πενς και η ομάδα εργασίας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά τώρα εξετάζουμε μία λίγο διαφορετική μορφή, και αυτή η νέα φόρμα ορίζεται από την ασφάλεια και το άνοιγμα της οικονομίας. Και θα έχουμε πιθανώς μια διαφορετική ομάδα για αυτό».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, φορώντας τα προστατευτικά γυαλιά ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη αποστολή της ομάδας ήταν «ολοκληρωμένη».

«Όχι, καθόλου. Η αποστολή θα ολοκληρωθεί όταν λήξει (η ομάδα)» απάντησε.

Οι επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούν τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι θυσιάζει τη δημόσια υγεία των Αμερικανών προκειμένου να ανοίξει εκ νέου την αμερικανική οικονομία πριν από τη μάχη επανεκλογής του το Νοέμβριο.

Αναγνωρίζοντας ένα ανθρώπινο κόστος για τα σχέδια, ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «Δεν λέω ό,τι όλα είναι τέλεια, αλλά αν θα επηρεαστούν ορισμένοι άνθρωποι; Ναι. Αν μερικοί άνθρωποι θα επηρεαστούν άσχημα; Ναι. Αλλά πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα μας και να την ανοίξουμε σύντομα» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος ρωτήθηκε επίσης εάν οι ειδικοί της ομάδας του Λευκού Οίκου δρ. Ντέμπορα Μπριρξ και ο δρ Άντονι Φάουτσι θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

«Θα είναι και άλλοι γιατροί και άλλοι ειδικοί στον τομέα αυτό», απάντησε ο πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοτε ημερήσιες ενημερώσεις της ειδικής ομάδας έγιναν ολοένα και πιο σπάνιες από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε ευρέως από την ιατρική κοινότητα τον περασμένο μήνα αφού έκανε λόγο για έγχυση λευκαντικού ως μέτρο αντιμετώπισης του ιού.

Για περισσότερο από ένα μήνα, η ειδική ομάδα ήταν το κοινό πρόσωπο της κυβέρνησης στην κρίση, παρόλο που μερικές φορές ο Πρόεδρος Τραμπ αποσπούσε την προσοχή του κοινού με άλλα θέματα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ παραμένουν στο επίκεντρο της πανδημίας με 2.333 επιπλέον θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώνοντας ξανά ανοδική τροχιά έπειτα από τρεις ημέρες.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έφθασε πλέον τους 71.022 νεκρούς στις ΗΠΑ. Αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο όλων των θανάτων που συνδέονται με την πανδημία που αναφέρονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με πληροφορίες του BBC/ABC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Διεθνή / Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Η εταιρεία Marks & Spencer στη Βρετανία εξέδωσε ανακοίνωση συγγνώμης προς μία μητέρα και τη 13χρονη κόρη της για την «αναστάτωση» - Στη διαμάχη δεν παρέλειψε να επέμβει και η γνωστή τρανσφοβική του Χάρι Πότερ, J K Rowlling
LIFO NEWSROOM
Σε σοκ η Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Διάτρητο το σύστημα, συναγερμός στα υπουργεία

Διεθνή / Σκάνδαλο στην Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Συναγερμός σε υπουργεία

Εγκληματικό δίκτυο εξέδιδε πλαστά διπλώματα, άδειες και κρατικά έγγραφα με πλήρη νομική ισχύ - Αποκαλύψεις για παραβίαση κρίσιμων συστημάτων του Δημοσίου
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα ήδη από τον Μάιο είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Διεθνή / Η Ελλάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο

Η Ελλάδα διατυπώνει στον ΟΗΕ τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, τη θαλάσσια ασφάλεια, τις τριμερείς συνεργασίες, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και τη Συρία, εστιάζοντας στη νομιμότητα και την περιφερειακή σταθερότητα
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Διεθνή / Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκε την απόφαση, αναφέροντας ότι οι προσπάθειες στείρωσης και μεταφοράς κάποιων μπαμπουίνων είχαν αποτύχει. - «Αγαπάμε τα ζώα, μας λένε Ναζί»
LIFO NEWSROOM
Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η φιλία με τον Έπσταϊαν, ο τσακωμός με το Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά

Διεθνή / Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η σχέση με τον Έπσταϊν, ο τσακωμός με τον Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά του

Το βιβλίο με τίτλο «The Rise and Fall of the House of York» του ιστορικού Andrew Lownie εξετάζει όχι μόνο τις σχέσεις τού πρίγκιπα Άντριου με διάφορες γυναίκες , αλλά εστιάζει ιδιαίτερα στη στενή –και επικίνδυνη– φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Διεθνή / Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον Τραμπ, εν μέσω απαιτήσεων των ΗΠΑ για Μπολσονάρου - Οι δασμοί των ΗΠΑ στη Βραζιλία αυξήθηκαν στο 50% από την Τετάρτη
LIFO NEWSROOM
Δασμούς 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Μετά την πίεση του Αμερικανού προέδρου, η Apple δεσμεύτηκε για νέα επένδυση 100 δισ. δολαρίων στην αμερικανική αγορά - Δασμοί-μαμούθ σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα, αν δεν μεταφερθεί η παραγωγή στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM