Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα

Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα Facebook Twitter
EPA
0

Προκαλεί με τη στάση του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που απήγγειλε σήμερα τον στίχο «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του στη Σμύρνη. 

Πρόκειται για στίχο από ένα τούρκικο, λαϊκό τραγούδι από τα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, που επανέλαβε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου. 

Η Σμύρνη είναι παραδοσιακό προπύργιο της αντιπολίτευσης και ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως επιδιώκει για πολλοστή φορά να συγκεντρώσει ψήφους, κάνοντας χρήση ακραίας, εθνικιστικής ρητορικής. 

Στο συγκεκριμένο τραγούδι, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται πονηροί και «αλεπούδες», ενώ οι Τούρκοι εκθειάζονται ως «λιοντάρια». «Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πετύχει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη, θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα», ακούγεται στον επόμενο στίχο. 

   

«Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν ξανά εναντίον αυτών των αλεπούδων που προσπαθούν να ανέβουν στο κρεβάτι του λιονταριού», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος εν μέσω επευφημιών. 

«Οι Έλληνες δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τον σκοπό τους και θα τους ρίξουμε στη θάλασσα για άλλη μια φορά, αν βάλουν στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον της Τουρκίας». 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM
ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM