"Κομαντάντε" Πάμελα Άντερσον: «Έχω υποχρέωση να μιλάω για πολιτικά ζητήματα»

"Κομαντάντε" Πάμελα Άντερσον: «Έχω υποχρέωση να μιλάω για πολιτικά ζητήματα» Facebook Twitter
«Όταν ξεχνάμε πώς να κάνουμε έρωτα, ξεχνάμε ο ένας τον άλλον. Ας ξαναμάθουμε μαζί. Ας αγωνιστούμε μαζί».
0

Εκτός όλων των άλλων, το 2018 ήταν και η χρονιά που η 51χρονη πρώην σταρ του Baywatch, Πάμελα Άντερσον, πρώην μοντέλο του Playboy και πρώην πρωταγωνίστρια «σπιτικών» πορνό (που ακολούθως είδε όλος ο πλανήτης) αποκάλυψε το μέγεθος της πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης της, γεγονός που ενδεχομένως έχει να κάνει και με την ασαφούς φύσεως σχέση της με τον Τζούλιαν Ασάνζ των περιβόητων Wikileaks.

Κατά καιρούς είχε υποστηρίξει θερμά πάσης φύσεως ακτιβιστικές οργανώσεις σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και πιο συγκεκριμένους σκοπούς όπως η ανακούφιση των σεισμοπαθών στην Αϊτή, φέτος όμως πέρασε σε πιο προχωρημένες πολιτικά πίστες με την ένταξή της στον αγώνα κατά της λιτότητας, του εκτροχιασμένου καπιταλισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς.

Αποκορύφωμα αυτής της έντονης φετινής δράσης ήταν η θερμή υποστήριξη της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, «ενάντια στη δομική βία της παγκόσμιας ελίτ και στις πολιτικές ανισότητας που εκφράζει ο Μακρόν και στρέφονται ενάντια στο 99% του πληθυσμού όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά σε όλον τον κόσμο» όπως έγραψε σε μια από τις πολλές αναρτήσεις της.

"Κομαντάντε" Πάμελα Άντερσον: «Έχω υποχρέωση να μιλάω για πολιτικά ζητήματα» Facebook Twitter
Με τον Τζούλιαν Ασάνζ σε φωτογράφηση του περιοδικύ Hollywood Reporter.

Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι γεμίζουν το μυαλό και την καρδιά με βιβλία, με μουσική, με τέχνη, όχι με PlayStation. Οι ανθρώπινες συνδέσεις σβήνουν. Όταν ξεχνάμε πώς να κάνουμε έρωτα, ξεχνάμε ο ένας τον άλλον. Ας ξαναμάθουμε μαζί. Ας αγωνιστούμε μαζί

Έχει δηλώσει επίσης την στήριξή της στον Τζέρεμι Κόρμπιν και την απέχθειά της στο πρόσωπο του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών και αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.


Κάποιοι καγχάζουν ίσως, όχι όμως και το περιοδικό Jacobin η έγκυρη αμερικανική επιθεώρηση αριστερής σκέψης και αντι-καπιταλιστικής στράτευσης, που στο τρέχον τεύχος του δημοσιεύει συνέντευξη της Πάμελα Άντερσον, παρέα μάλιστα με τον Κροάτη αριστερό φιλόσοφο Σρέκο Χόρβατ.

Ιδού κάποια αποσπάσματα από τις απαντήσεις της Πάμ σε ερωτήματα σχετικά με την κρίση στην Ευρώπη, με τις εξεγέρσεις στη Γαλλία αλλά και με τη δική της ακτιβιστική δράση...

«Τα σχόλια και οι αναρτήσεις μου προκλήθηκαν από τις εικόνες βίας στο Παρίσι που όλοι παρακολουθούσαμε υπνωτισμένοι. Τι βρίσκεται πίσω από τη βία; Αυτό ήθελα να καταλάβω. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να γίνω αποδεκτή ως παρατηρητής τέτοιων φαινομένων. Ταράζω τα νερά με αντισυμβατικό τρόπο και θα συνεχίσω να το κάνω».

 

«Κάποιοι είπαν ότι οι διαδηλωτές στη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους για να διατηρήσουν το δικαίωμα να μολύνουν το περιβάλλον. Δε νομίζω. Βγήκαν στους δρόμους επειδή οι πλούσιοι καταστρέφουν το περιβάλλον και το λογαριασμό τον πληρώνουν οι φτωχοί».

 

«Είδατε την Τερέζα Μέι που δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητο ενώ η Μέρκελ την περίμενε απ΄έξω; Αυτή ήταν η ιδανική μεταφορά για το αδιέξοδο του Brexit. Η λύση δεν είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα αλλά άμεση προκήρυξη εκλογών, που ελπίζω να κερδίσει ο Κόρμπιν».

 

«Μέχρι και στη Ζιμπάμπουε που βρέθηκα, άκουγα ιστορίες για τις εποχές του Baywatch από ντόπιους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι το έβλεπαν ανελλιπώς στις σκηνές τους. Δεν ξέραμε τότε ότι διεισδύουμε σε όλα αυτά τα μέρη προβάλλοντας το όνειρο της 'ιδανικής» ζωής. Παραλίες. Καλιφόρνια. Απόδραση. Ήμουν μέρος αυτού του ονείρου που όμως μου χάρισε το προνόμιο και την ευκαιρία να υψώνω δημόσια τη φωνή μου για τα παγκόσμια ζητήματα που με απασχολούν».

 

«Έχω υποχρέωση να μιλάω για τέτοια ζητήματα. Όλοι την έχουν. Χωρίς ελευθερία του λόγου και ανεξάρτητη δημοσιογραφία, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών όπως τα Wikileaks, δεν υπάρχει ελπίδα να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές τις μέρες σκέφτομαι συχνά τον Τζούλιαν Ασάνζ που ζει υπό περιορισμό και δεν μπορεί να είναι τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και τους φίλους του».

 

«Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι γεμίζουν το μυαλό και την καρδιά με βιβλία, με μουσική, με τέχνη, όχι με PlayStation. Οι ανθρώπινες συνδέσεις σβήνουν. Όταν ξεχνάμε πώς να κάνουμε έρωτα, ξεχνάμε ο ένας τον άλλον. Ας ξαναμάθουμε μαζί. Ας αγωνιστούμε μαζί».

 

 

Με στοιχεία από το Jacobin

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ