Έλον Μασκ: Φασιστικό το lockdown στην Καλιφόρνια

Έλον Μασκ: Φασιστικό το lockdown στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε «φασιστικό» το lockdown που έχει επιβληθεί στην Καλιφόρνια, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Τα σχόλια του CEO της Tesla επισκίασαν το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία. Την Τετάρτη, η ανταγωνίστρια της Tesla, η Ford Motor, ανακοίνωσε ζημία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, ενώ προέβλεψε απώλειες 5 δισεκατομμυρίων για το τρέχον τρίμηνο.

Παρόλα αυτά, ο Έλον Μασκ τάχθηκε σφοδρά κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί. «Αν θέλει κάποιος να μείνει στο σπίτι του αυτό είναι υπέροχο. Μπορούν να μείνουν και δεν πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να βγουν. Αλλά το να τους λένε ότι δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους και ότι θα συλληφθούν αν το κάνουν, αυτό είναι φασιστικό», δήλωσε ο Μασκ. Το CBS σημειώνει ότι σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ δεν υπάρχει πρόβλεψη σύλληψης για ανθρώπους που βγαίνουν από το σπίτι, παρά μόνο συστάσεις στους πολίτες να μένουν μέσα εκτός αν είναι απαραίτητη η έξοδός τους. 

Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ελευθερία. Δώστε πίσω στους ανθρώπους την αναθεματισμένη ελευθερία τους!», δήλωσε ο Μασκ, που σύμφωνα με τους αναλυτές είναι από αυτούς που αυξάνουν την περιουσία τους εν μέσω της πανδημίας.

Το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια έκλεισε τον Μάρτιο, λόγω του lockdown και τα μέτρα είναι ισχύουν έως τις 31 Μαΐου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους NYT, αρχικά η εταιρεία είπε στους εργαζομένους της να συνεχίσουν να πηγαίνουν για δουλειά στο εργοστάσιο, εκτός αν είναι άρρωστοι ή να κάνουν χρήση της αδείας τους για να μείνουν στο σπίτι. Τελικά, το γραφείο του σερίφη ανάγκασε την εταιρεία να εφαρμόσει τις οδηγίες και να κλείσουν το εργοστάσιο.

«Παραβιάζουν τις ελευθερίες των ανθρώπων με τρόπους που είναι λανθασμένοι και δεν είναι οι λόγοι για τους οποίους άνθρωποι ήρθαν εδώ ή δημιούργησαν αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Έλον Μασκ αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού, ενώ χαρακτήρισε το lockdown ως επικίνδυνο για την εταιρεία του.

Με πληροφορίες από NYT, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM