Κορωνοϊός: Θετική στον Covid-19 η ηγέτις του Σιν Φέιν

Κορωνοϊός: Θετική στον Covid-19 η ηγέτις του Σιν Φέιν Facebook Twitter
0

Η ηγέτις του Σιν Φέιν, Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ διαγνώστηκε θετική στον Covid-19.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα, η 50χρονη γνωστοποίησε πως δεν μεταδίδει πλέον την ασθένεια, εκφράζοντας την ελπίδα της πως θα επιστρέψει στα καθήκοντά της την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΜακΝτόναλντ υποβλήθηκε στο τεστ στις 28 Μαρτίου και έλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων μόλις χθες, Δευτέρα, μετά από αναμονή δηλαδή δύο εβδομάδων, κάτι που είναι ενδεικτικό των καθυστερήσεων στο σύστημα της Ιρλανδίας.

«Ο γιατρός με ενημέρωσε πως δε φέρω τον ιό ούτε τον μεταδίδω και αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση μετά από εβδομάδες αδιαθεσίας. Είχα μια υποτροπή στην ανάρρωσή μου το Σαββατοκύριακο, εμφανίζοντας μία μετά-ιική πλευρίτιδα στον δεξιό πνεύμονά μου. Βρίσκομαι σε αγωγή και ανταποκρίνομαι καλά. Περιμένω να επιστρέψω στη δουλειά την επόμενη Δευτέρα» αναφέρει η επικεφαλής του Σιν Φέιν.

Το Σιν Φέιν κέρδισε περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο κόμμα στην Ιρλανδία, στις γενικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Το κυβερνών δεξιό κόμμα Φίνε Γκελ τού Λίο Βαράντκαρ και ο ιστορικός αντίπαλός του, Φιάνα Φέιλ βρίσκονται σε συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM