Μια fusion playlist από τον Chevy για να περάσεις καλά απόψε

Μια fusion playlist από τον Chevy για να περάσεις καλά απόψε Facebook Twitter
Chevy
0

H λογική πίσω από την επιλογή των κομματιών είναι, θεωρώ, απλή και συγκεκριμένη. Κάποια από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια, από μερικούς από τους πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες.

Η σειρά των συνθέσεων ακολουθεί μια «λογική» ροή σε σχέση με το μουσικό είδος / ύφος αλλά και την ένταση ή ενέργεια που βγάζει κάθε κομμάτι. Προσπάθησα δηλαδή να έχει τον τρόπο «σερβιρίσματος» ενός DJ set, ενός μουσικού προγράμματος που βγάζει νόημα, όπως θα τα άκουγες σε ένα bar, club ή party.

Τα περισσότερα τραγούδια σε αυτή τη λίστα είναι ενδεχομένως παγκοσμίως πασίγνωστα και παλιότερα, αλλά σκοπός είναι να σε κάνει να περάσεις καλά, να διασκεδάσεις και ίσως να συγκινηθείς (ειδικά αν έχει γεννηθεί στα '70s ή στα '80s) και όχι να σου προτείνει νέα, άγνωστη μουσική.

Τα περισσότερα τραγούδια σε αυτή τη λίστα είναι ενδεχομένως παγκοσμίως πασίγνωστα και παλιότερα, αλλά σκοπός είναι να σε κάνει να περάσεις καλά, να διασκεδάσεις και ίσως να συγκινηθείς.

Ξεκινάμε με το απόλυτα ταιριαστό για αυτές τις μέρες, αστικό gospel του Marvin Gaye από τον κατά κοινή ομολογία καλύτερο δίσκο του και συνεχίζουμε με το σκοτεινό, sexy trip hop των υπεραγαπημένων μου Βρετανών πιονιέρων. «Η Πόλις Εάλω» των θρυλικών TXC ανοίγει την θεματική του hip hop, συνεχίζοντας με τον feel good ύμνο της δυτικής ακτής για να δώσει πάσα στα ζιζάνια από τη Νέα Υόρκη, με αυτό τoν υπερgroovy διάολο. Δεν ξέρω ούτε έναν που δεν του αρέσει πολύ το Groove is in the heart και κάπου εδώ λογικά θα πρέπει να έχετε αρχίσει να χορεύετε.

Η ενότητα κιθάρες/indie/rock ξεκινά με μια από τις πιο dance-rock μπάντες όλων των εποχών για να περάσουμε στον «εθνικό ύμνο» ενός από τα τελευταία σπουδαία rock (και όχι μόνο) groups. Οι Smashing Pumpkins είναι ίσως η αγαπημένη μου κιθαριστική μπάντα ever και η επιλογή κομματιού ήταν πάρα πολύ δύσκολη αλλά τελικά κατέληξα σε αυτό το moody, μελωδικό indie κομψοτέχνημα. Προσωπικό κόλλημα και οι Presidents και το πάρτι ξανανάβει με το χαβαλετζίδικο boogie punk 'n' roll τους. Ξανακούγοντας διάφορα κομμάτια από Q.Ο.Τ.S.A για να διαλέξω αυτό, κατέληξα πως είναι ξεκάθαρα η καλύτερη rock & roll μπάντα της νέας χιλιετίας και η καλύτερη πάσα για τους λατρεμένους μου Black Sabbath. Δεν νιώθουμε όλοι λίγο Children of The Grave αυτές τις μέρες;

Ο ενθουσιασμός που ένιωσα πρωτοακούγοντας LCD και συγκεκριμένα αυτό το κομμάτι μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πρώτη φορά που είδα Nirvana στο MTV στα 11 μου, καθότι έμπλεκε δύο αγάπες μου, τον κιθαριστικό indie ήχο και τα dance beats. Εξού και δύο '90s ύμνοι της electronica στα καπάκια για να γουστάρουμε. Κουράγιο όμως, αδέρφια, γιατί οι Bauhaus μας λένε πως ο Bella Lugozi πέθανε και θα πάμε όλοι μαζί στη συναυλία!

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Μουσική / Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Στα 15 του χρόνια, το Borderline Festival επιστρέφει δυναμικά, μετατρέποντας για ακόμη μία χρονιά την Αθήνα σε ένα ζωντανό πεδίο ηχητικών πειραματισμών, με 25 ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή και οπτικοακουστικές παραγωγές σχεδιασμένες ειδικά για το φεστιβάλ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ολίνα γράφει τραγούδια για όσα την συγκινούν

Μουσική / ολίνα: «Με ενοχλεί που οι πλατφόρμες στηρίζουν απαίσιους ανθρώπους»

Το ντεμπούτο της «Τi se sygkinise?» είναι ένα τρυφερό άλμπουμ με γυναικεία ματιά και ιστορίες που κινούνται στα όρια του σουρεαλισμού, περιγράφοντας τις αμέτρητες εναλλαγές συναισθημάτων που βιώνουμε σε μια μέρα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Παναγιώτης Κουνάδης

Οι Αθηναίοι / Παναγιώτης Κουνάδης: «Η Μπέλλου ήταν μάγκας. Ο Τσιτσάνης, θεός»

Από τη μεταπολεμική Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τις πολύτιμες παρέες των ρεμπετών, η διαδρομή του είναι ταυτισμένη με την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Δημιούργησε ένα μοναδικό αρχείο 10.000 δίσκων, διασώζοντας έναν ολόκληρο κόσμο που χανόταν. Ο ερευνητής και μελετητής της ελληνικής μουσικής, Παναγιώτης Κουνάδης, αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χάρις Αλεξίου

Οι Αθηναίοι / Χάρις Αλεξίου: «Ένα καθαρό σπίτι θέλω να είμαι, γεμάτο ζωή και αίσθημα»

Από το δημοτικό τραγούδι, στο «Δι' ευχών», στην «Οδό Νεφέλης», ως τις μεγάλες περιοδείες στην άκρη του κόσμου, η φωνή της δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Κι αν σήμερα την έχει κερδίσει το θέατρο και η τηλεόραση, αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την ιστορία που έχει γράψει στο ελληνικό τραγούδι. Η Χάρις Αλεξίου αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
Argonauts: DJ set σε πρωτότυπα μέρη με ιστορία σε όλη την Ελλάδα

Μουσική / Οι Argonauts κάνουν live sessions στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

Ο Nicholas Vibes έφτιαξε ένα πρότζεκτ μοναδικό στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από την ηλεκτρονική μουσική, και να οργανώσει ένα μεγάλο event στην Ακρόπολη.
M. HULOT
Ντίσκο εκ του ασφαλούς από τον Χάρι Στάιλς

Μουσική / Ο νέος Χάρι Στάιλς δεν είναι κακός, είναι απλώς βαρετός

«Τα περισσότερα tracks στο "Kiss all the time. Disco, occasionally" κυλούν χλιαρά, εγκλωβισμένα σε μια ευγενική, σχεδόν υπνωτιστική μετριοπάθεια. Τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό, αλλά τίποτα δεν είναι και αρκετά καλό και αξιομνημόνευτο»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Ντοκιμαντέρ / Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Το ντοκιμαντέρ «Στην Αμερική σαν πήγα» των Αργύρη Θέου και Άγγελου Κοβότσου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Έλληνα μουσικού και παράλληλα την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνολικά των Ελλήνων μεταναστών και της ομογένειας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ