Ισπανία: Η στιγμή που γιατροί αποσωληνώνουν ασθενή του κορωνοϊού

Ισπανία: Η στιγμή που γιατροί αποσωληνώνουν ασθενή του κορωνοϊού Facebook Twitter
Ισπανία: Η στιγμή που γιατροί αποσωληνώνουν ασθενή του κορωνοϊού
0

«Ραούλ θα σου αφαιρέσουμε το σωληνάριο που έχεις στο στόμα σου» λέει ο Κριστιάν, Ισπανός γιατρός στη ΜΕΘ δευτερόλεπτα πριν αποσωληνώσει τον ασθενή που νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Η στιγμή συγκινητική για τον ίδιο και για τους θεράποντες ιατρούς και νοσοκόμους, καθώς ο Ραούλ ήταν ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Σαν Κάρλος στη Μαδρίτη, που αποσωληνώθηκε.

Στη συνέχεια λίγα δευτερόλεπτα σιωπής και μετά χειροκροτήματα «Τώρα, μπορεί να αναπνεύσεις ήρεμα Ραούλ» συνεχίζει ο Κριστιάν τραβώντας τον σωλήνα του αναπνευστήρα.

Ο Ραούλ αποσωληνώθηκε στις 22 Μαρτίου.

Το βίντεο,που έφερε στη δημοσιότητα το redaccionmedica, η έγκυρη ψηφιακή βιβλιοθήκη για ιατρικά θέματα στην Ισπανία, έχει γίνει viral δίνοντας ελπίδα την ώρα που ο πλανήτης μετρά ήδη 1.118.559 κρούσματα και 59.226 θανάτους από τον κορωνοϊό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM