Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μαδούρο για εμπορία ναρκωτικών - Αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μαδούρο για εμπορία ναρκωτικών - Αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες Facebook Twitter
0

Η Ουάσιγκτον απήγγειλε κατηγορίες στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για εμπορία ναρκωτικών και δίνει αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε σήμερα κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών κατά του Νικολάς Μαδούρο και υπουργών του, προσφέροντας αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για σχετικές πληροφορίες, για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδούρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM