Η Αίγυπτος θα απολύει όσους ιμάμηδες παραβιάζουν την απαγόρευση προσευχής στα τεμένη

Η Αίγυπτος θα απολύει όσους ιμάμηδες παραβιάζουν την απαγόρευση προσευχής στα τεμένη Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Βακουφίων ανακοίνωσε πως θα απολύονται από τα καθήκοντά τους όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες για την απαγόρευση προσευχής στα τεμένη της Αιγύπτου.

Δύο ιμάμηδες στο Κάιρο και το Μπένι Σουέφ αναγκάστηκαν από τις αρχές να σταματήσουν τις προσευχές, που πραγματοποιούσαν στα μουσουλμανικά τεμένη, όπου ήταν υπεύθυνοι, παραβλέποντας τις αποφάσεις του κράτους για πλήρη παύση των λειτουργιών των λατρευτικών χώρων σε όλη τη χώρα ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο πρώτος ιμάμης, στην Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσευχή με ομάδα πιστών έξω από το τέμενος όπου ήταν υπεύθυνος. Ο δεύτερος κάλεσε πιστούς για να τελέσει την προσευχή μέσα στο τζαμί.

Αυστηρή ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Βακουφίων: «Η παραβίαση των οδηγιών του Υπουργείου σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες αποτελεί παραβίαση του εθνικού συμφέροντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Επίσης, το ίδιο Υπουργείο τόνισε ότι θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες, που άρχισαν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο, για το κλείσιμο όλων των τεμένων του κράτους για δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM