Αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα κορωνοϊού η Ασία - Λόγω εισαγόμενων κρουσμάτων

Αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα κορωνοϊού η Ασία - Λόγω εισαγόμενων κρουσμάτων Facebook Twitter
Αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα κορωνοϊού η Ασία - Λόγω εισαγόμενων κρουσμάτων (EPA)
1

Τα ασιατικά κράτη καλούνται να αντιμετωπίσουν δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, αυτή τη φορά από εισαγόμενα κρούσματα.

Η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Σιγκαπούρη είναι μεταξύ εκείνων των κρατών της Ασίας, που αν και είχαν καταφέρει να ελέγξουν τα εγχώρια κρούσματα, πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν τις εισαγόμενες περιπτώσεις.

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, ανακοίνωσε για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ότι δεν έχει κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης.

Ωστόσο, υπήρξαν 34 νέα κρούσματα από ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν στη χώρα.

Ανάλογη εικόνα και στην Σιγκαπούρη, όπου ανακοινώθηκαν 47 νέα κρούσματα, τα 30 από αυτά είναι περιπτώσεις κατοίκων της Σιγκαπούρης που επέστρεψαν στη χώρα.

Στη Νότια Κορέα σημειώθηκε έξαρση νέων περιπτώσεων μέσα σε μία ημέρα, όπου καταγράφηκαν 152 νέα κρούσματα. Άγνωστο ωστόσο παραμένει πόσα από αυτά είναι εισαγόμενα.

Η Ιαπωνία ενημέρωσε για τρία νέα κρούσματα την Τρίτη. Αλλά η Hokkaido, η περιοχή όπου επλήγη περισσότερο από όλες στην χώρα από τον κορωνοϊό με 154 κρούσματα, μειώνει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αρχών ότι η διασπορά του ιού φαίνεται πως τελειώνει.

Οι αρχές έχουν συστήσει στον κόσμο να παραμένουν στο σπίτι τους και να είναι προσεκτικοί.

Το εθνικό σύστημα υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν εγχώριες περιπτώσεις κρουσμάτων μετάδοσης του ιού, για πρώτη φορά από όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην πόλη Γουχάν, όπου εντοπίστηκε αρχικά ο ιός. Ωστόσο, 34 περιπτώσεις που σημειώθηκαν αφορούν κρούσματα που ήρθαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Τα θύματα στην Κίνα ανέρχονται σε 3.245, αν και έχουν υπάρξει αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτός ο αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Και οι τέσσερις χώρες επιδεικνύουν σημάδια επιτυχίας στον έλεγχο των εγχώριων κρουσμάτων αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία ότι τα εισαγόμενα κρούσματα θα ανακάμψουν αυτή την πορεία.

Η Νότια Κορέα ήταν από τις χώρες που δέχτηκε επαίνους για την άμεση ανταπόκρισή της στην επιδημία.

Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό και για άλλη μια φορά προτρέπουν το κοινό να μείνει μακριά από μεγάλες συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, γηροκομείων, καφέ κ.λπ.

Στη Μαλαισία ανώτατοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας κάνουν έκκληση στον κόσμο να παραμείνει σπίτι του και να προστατεύει τους ίδιους και τους εαυτούς τους. Στη χώρα υπάρχει απαγόρευση των συγκεντρώσεων ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία.

Η Μαλαισία, που βρίσκεται υπό μερικό lockdown, έχει εντοπίσει 710 κρούσματα, η χειρότερη περίπτωση στην νότιο ανατολική Ασία. Πολλές από τις περιπτώσεις συνδέονται με ένα θρησκευτικό γεγονός, που πραγματοποιήθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στις ΗΠΑ, υπάρχουν 215.955 περιπτώσεις και 8.749 θάνατοι παγκοσμίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων, περίπου το 80% σημειώθηκε στην Ευρώπη και την περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού, η οποία περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της Ασίας.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Διεθνή / Τέξας: Οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται στα δημόσια σχολεία υποχρεωτικά, λέει νέο νομοσχέδιο

Το Τέξας προωθεί νομοσχέδιο που απαιτεί την ανάρτηση των Δέκα Εντολών σε όλες τις δημόσιες σχολικές αίθουσες, προκαλώντας αντιδράσεις για πιθανή παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι ζητά 30 δισ. δολάρια για παραγωγή όπλων και ανάσχεση της ρωσικής προέλασης

Διεθνή / Ο Ζελένσκι ζητά 30 δισ. δολάρια για παραγωγή όπλων και ανάσχεση της ρωσικής προέλασης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τη Δύση να προσφέρει 30 δισ. δολάρια έως το τέλος του έτους για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας - Εξελίξεις με τις επιθέσεις της Ρωσίας και τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Διεθνή / Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Η χρηματοδότηση της Κίνας μέσω της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις επενδύσεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM