Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Δεκέμβριο, η Κίνα αναφέρει πως δεν έχει νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι άλλοι 34 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό. Ο αριθμός των ασθενών που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Τα νέα, «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, είναι υπερδιπλάσια από αυτά που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα (13). Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επαληθεύτηκε ότι έχουν μολυνθεί εντοπίστηκαν στο Πεκίνο, 21, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την κινεζική πρωτεύουσα.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αυξήθηκε έτσι σε 80.928, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Παράλληλα, ακόμη οκτώ ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να αυξάνεται σε 3.245 νεκρούς. Όλοι οι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, οι έξι στην Ουχάν, την πρωτεύουσά της, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωναϊού παγκοσμίως είναι πλέον 218.800, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο καταγράφει περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και πρόσθετες πηγές. Ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως ανέρχεται σε 8.810, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πανεπιστημίου.

Η Ιταλία, η χώρα με το χειρότερο ξέσπασμα εκτός Κίνας ανακοίνωσε το μεγαλύτερο άλμα μιας ημέρας σε νέα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη - 4.207 σε 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των  ανέρχεται σήμερα σε 35.713 και 2.978 θανάτους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το Ιράν επιβεβαίωσε 147 νέους θανάτους από τον κοροναϊό την Τετάρτη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα σε 1.135. Επιπρόσθετα 1.192 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, με αποτέλεσμα το σύνολο να ανέρχεται σε 17.361. Το Ιράν είναι το επίκεντρο της επιδημίας στη Μέση Ανατολή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM