LIVE!

Σερβία: «Στοπ» σε επισκέπτες και από την Ελλάδα -Πού αλλού κλείνουν σύνορα

Σερβία: «Στοπ» σε επισκέπτες και από την Ελλάδα -Πού αλλού κλείνουν σύνορα Facebook Twitter
Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω κορωνοϊού (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Σερβία έκλεισε τα σύνορά της και στους επισκέπτες από την Ελλάδα, ενώ νέους περιορισμούς επιβάλλουν κι άλλες χώρες σε όλο τον πλανήτη, επιχειρώντας να «φρενάρουν» την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Σερβίας πρόσθεσε στη λίστα χωρών από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος ξένων υπηκόων την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Απαγόρευση που δεν ισχύει για τους χειριστές διερχόμενων φορτηγών, οι οποίοι όμως θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 12 ωρών. Ήδη είχε επιβάλει ανάλογη απόφαση για τους επισκέπτες από την Ιταλία, το Ιράν, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία και κάποιες επαρχίες της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι και η Βόρεια Μακεδονία απαγόρευσε χθες την είσοδο στους επισκέπτες από την Ελλάδα, ενώ η Αλβανία έκλεισε όλες τις χερσαίες διαβάσεις με τη χώρα μας, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο.

Μαρόκο: Η Ελλάδα ανάμεσα στις 29 χώρες που σταματούν οι πτήσεις

Στο Μαρόκο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την αεροπορική σύνδεση με επιπλέον 21 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο εξής σταματούν οι πτήσεις από και προς: Αυστρία, Δανία, Ελλάδα, Ελβετία, Σουηδία, Νορβηγία, Τουρκία, Λίβανος, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Ιορδανία, Τυνησία, Σενεγάλη, Μαυριτανία, Νίγηρα, Μαλί, Τσαντ, Καναδά και Βραζιλία. Το Μαρόκο ήδη είχε αναστείλει την αεροπορική σύνδεση με Γαλλία, Αλγερία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία και Πορτογαλία.

Εξαιτίας της απόφασης έχουν αποκλειστεί χιλιάδες τουρίστες στο Μαρόκο, αν και την Παρασκευή επετράπη να γίνουν τέσσερις πτήσεις στις οποίες επιβιβάστηκαν κάποιοι από αυτούς. Πολλοί άνθρωποι κοιμήθηκαν στο αεροδρόμιο του Μαρακές, αναζητώντας έναν τρόπο να φύγουν.

Κλείνουν σύνορα Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία

Η Εσθονία και η Λιθουανία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους για τους ξένους, με κάποιες εξαιρέσεις, ενώ περιοριστικά μέτρα επιβάλλει και η Λετονία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στην Εσθονία επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους πολίτες της χώρας, σε όσους διαθέτουν άδεια παραμονής και τους ξένους των οποίων μέλος οικογένειας ζει στη χώρα. Στη Λιθουανία απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους ξένους, με εξαίρεση όσους έχουν άδεια παραμονής, τα μέλη των διπλωματικών αποστολών και τους στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ.

Τέλος, η Λετονία αναμένεται να αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις, αλλά και τις οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές.

Απαγόρευση εισόδου στην Αργεντινή

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι απαγορεύει για 30 ημέρες την είσοδο σε μη μόνιμους κατοίκους και υπηκόους της που έχουν ταξιδέψει σε κράτη που πλήττονται από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στην απόφαση δεν διευκρινίζεται ποιες χώρες αφορά η απόφαση, αλλά ήδη η Αργεντινή έχει αναστείλει τη θεώρηση διαβατηρίου σε όσους προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Αυστραλία: Σε καραντίνα όσοι φτάνουν από το εξωτερικό

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε ότι θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Επιπλέον, οι αρχές της Αυστραλίας θα απαγορεύσουν τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, για 30 ημέρες.

Κλείνουν αεροδρόμια και λιμάνια στη Λιβύη

Η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Λιβύης κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του κορωνοϊού και κλείνει από τη Δευτέρα όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό της.

Στη Λιβύη, όπου μαίνεται ο εμφύλιος, δεν υπάρχουν χώροι απομόνωσης και υγειονομικές υποδομές με τον εξοπλισμό που απαιτείται για να αντιμετωπιστεί η επιδημία, είχε δηλώσει την Πέμπτη ο επικεφαλής του κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ζελένσκι Κάρολος Ουκρανία

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε με τιμές τον Ζελένσκι στο Ουίνδσορ – Κόκκινο χαλί στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο του λεγόμενου «συνασπισμού των προθύμων»
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Διεθνή / Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Δύο εβδομάδες μετά την εκεχειρία στη Γάζα, η Χαμάς επιδιώκει ρόλο στη μεταπολεμική διοίκηση, αμφισβητώντας το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ - Οι συγκρούσεις στα σύνορα και οι πιέσεις των ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Μεταφέρουμε τους θησαυρούς σας γρήγορα και αθόρυβα» - Η viral διαφήμιση της εταιρείας του ανυψωτικού

«Δώστε στην ομάδα μάρκετινγκ μια καλή αύξηση» ήταν ένα από τα δεκάδες σχόλια των χρηστών, κάτω από τη διαφήμιση του ανυψωτικού που χρησιμοποίησαν οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Το οικόσημο του αφαιρέθηκε από το κάστρο του Ουίνδσορ - Μία κίνηση με ισχυρό συμβολισμό

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το οικόσημο του αφαιρέθηκε από το κάστρο του Ουίνδσορ - Μία κίνηση με ισχυρό συμβολισμό

Στην περίπτωση του αδελφού του βασιλιά Καρόλου, η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια και πολύ σοβαρή - Δείχνει δημόσια ντροπή ή αποπομπή από τον θεσμό
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει καταστροφική παρά την εκεχειρία

Διεθνή / ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει καταστροφική παρά την εκεχειρία

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δηλώνει ότι έχει σημειωθεί ελάχιστη βελτίωση στην ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
LIFO NEWSROOM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΡΑ

Διεθνή / Μελόνι: «Η Ιταλία έτοιμη να υποστηρίξει» τις κυρώσεις της ΕΕ κατά του Ισραήλ για την επέκταση οικισμών

Χαρακτήρισε επίσης, «απαράδεκτες τις βίαιες δηλώσεις» ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων - Τι είπε για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ιταλία
LIFO NEWSROOM