Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο η κλιμάκωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο η κλιμάκωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στον Απρίλιο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. 

Αναφερόμενος στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτήρισε τον Απρίλιο ως έναν «σκληρό μήνα» καθώς αναμένεται με επιδημιολογικούς, και με επιστημονικούς να κλιμακωθεί η επιδημία. «Πρέπει να περάσουμε σε μία φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το κύμα της επιδημίας ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και από τον πληθυσμό γενικότερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Σε ότι αφορά την Ιταλία, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τη διάδοση του κορωνοϊού και προς το παρόν μπορούν να γίνουν μόνο υποθέσεις εργασίας. «Η επιδημιολογία σου δίνει ένα εργαλείο για να περιορίσεις της πιθανότητες, όχι να τις εκμηδενίσεις», ανέφερε σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

«Ο ιός αυτός δεν είναι φονικός, φονικός ιός είναι ο ιός της ευλογιάς που είχε 90% θνητότητα. Αυτός ο ιός έχει θνητότητα 2-3% με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν είναι φονικός ιός. Οι περισσότεροι οι οποίοι θα νοσήσουν θα αναπτύξουν συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος ή ακόμα και τίποτα, το 70-80% θα είναι έτσι. Το 20% όμως θα αναπτύξει σοβαρότερα συμπτώματα, κάποιοι εξ αυτών θα κάνουν πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαριά πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαρύτατη πνευμονία θα διασωληνωθούν, κάποιοι θα καταλήξουν», σημείωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος κάνοντας λόγο για έναν νέο ιό και για νέους ασθενείς που δεν έχουν αλληλεπιδράσει στο παρελθόν. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM