ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η Κένυα απαγόρευσε την σφαγή γαϊδουριών που προορίζονται για την κινεζική ιατρική

Η Κένυα απαγόρευσε την σφαγή γαϊδουριών που προορίζονται για την κινεζική ιατρική Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Γεωργίας της Κένυας απαγόρευσε την σφαγή όνων, που προορίζονται για την κινεζική ιατρική.

Την πρακτική έχουν καταδικάσει στο παρελθόν επανειλημμένα πολλές φιλοζωικές οργανώσεις ως σκληρή, ανώφελη και καταστροφική για τον πληθυσμό των γαϊδουριών στην Αφρική.

Την απόφαση για απαγόρευση της σφαγής χαιρέτισε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Peta και η βρετανική οργάνωση Donkey Sanctuary, που αμφότερες στο παρελθόν είχαν καταγγείλει την βαναυσότητα με την οποία θανατώνονταν τα γαϊδούρια (ορισμένες φορές με πολυβόλα ή από χτυπήματα με βαριές ράβδους), ή για τους θανάτους μεγάλου αριθμού ζώων στη διαδρομή, κατά τη μακρά κι επίπονη μεταφορά τους στα σφαγεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

After nearly two years of pressure from PETA—including more than 200,000 e-mails from kind people like you—the cabinet secretary of Kenya's Ministry of Agriculture has finally banned donkey slaughterhouses in the country! ??⁣⁣ ⁣⁣ At least 1,000 donkeys are slaughtered every day in Kenya to be exported to China, where their skin is boiled down to make ejiao, an ingredient used in medicines, cosmetics, and candy. ? ⁣⁣ ⁣⁣ Last year, PETA’s investigative footage revealed that frightened donkeys are cruelly beaten by workers at government-sanctioned slaughterhouses, all of which will be shut down by next month.⁣⁣ ⁣⁣ Pakistan and numerous African countries – including Botswana, Burkina Faso, Mali, Niger, Senegal, Tanzania, and Uganda – have banned Chinese-funded slaughterhouses or implemented policies to stop the export of donkey skins to China. In addition, eBay and dozens of other companies have agreed to stop selling items containing ejiao. ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PETA Asia (@petaasia) στις


Η απαγόρευση, που τέθηκε σε εφαρμογή εντός της εβδομάδας, αποφασίστηκε «μετά την έκκληση που απηύθυναν στις υπηρεσίες μου πολλοί άνθρωποι, διότι οι κλοπές όνων για να μεταπωληθούν έχουν αυξηθεί», τόνισε ο υπουργός Πίτερ Μούνγια. 

Ο πολλαπλασιασμός των κλοπών όνων έχει γίνει μάστιγα για τους καλλιεργητές που τους χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα και νερό, ενώ παράλληλα προκαλεί «μαζική ανεργία» στον τομέα, υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέσσερα σφαγεία γαϊδουριών ενημερώθηκαν πως έχουν διορία ενός μήνα για να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

 

Τα δέρματα των συγκεκριμένων ζώων εξάγονται στην Κίνα για την παρασκευή του παραδοσιακού φαρμάκου, που «εζιάο», που θεωρείται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, επιβραδύνει τη γήρανση και βελτιώνει τη λίμπιντο και την γονιμότητα.

Στο παρελθόν προνομιακά το χρησιμοποιούσαν μόνον οι αυτοκράτορες, όμως πλέον απευθύνεται σε ευρέα στρώματα της μεσαίας τάξης. Η Κίνα στρέφεται όλο και περισσότερο προς την Αφρική για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, καθώς ο πληθυσμός όνων της έχει μειωθεί στο μισό κατά την τελευταία δεκαετία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ