Έχασε 400.000 δολάρια με ένα email -Πώς έγινε η απάτη

Έχασε 400.000 δολάρια με ένα email -Πώς έγινε η απάτη Facebook Twitter
Η Μπάρμπαρα Κόρκοραν έχασε 400.000 δολάρια από την απάτη (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Θύμα απάτης μέσω email, που της κόστισε σχεδόν 400.000 δολάρια έπεσε η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Μπάρμπαρα Κόρκοραν.

Η εταιρεία της Κόρκοραν- επιχειρηματίας και επενδύτρια που έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Shark Tank»- έπεσε θύμα «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing). Όλα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα η λογίστριά της έλαβε ένα email που αφορούσε την έγκριση πληρωμής για ανακαίνιση ακινήτου.

«Έχασα 388.700 δολάρια από το email που εστάλη στην εταιρεία μου. Ήταν ένα τιμολόγιο υποτίθεται ότι εστάλη από τη βοηθό μου στη λογίστριά μου, εγκρίνοντας την πληρωμή για ανακαίνιση ακινήτου. Δεν υπήρξε λόγος να δείξει καχυποψία, καθώς επενδύω πολλά σε ακίνητα», δήλωσε η Κόρκοραν στο People.

Η λογίστρια συνέχισε να επικοινωνεί με τον άνθρωπο που πίστευε ότι είναι βοηθός της Κόρκοραν και έκανε την πληρωμή την Τρίτη. Το λάθος διαπιστώθηκε όταν η λογίστρια έστειλε ένα email στην πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση της βοηθού της Κόρκοραν, ενημερώνοντάς την για το τι είχε κάνει.

Τότε έγινε αντιληπτή η απάτη που είχαν στήσει κάποιοι, αλλάζοντας ένα γράμμα στην διεύθυνση του email της βοηθού. Όμως ήταν ήδη αργά, καθώς τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί από τον λογαριασμό. «Μου είπαν ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική και ότι δεν πρόκειται να πάρω πίσω τα λεφτά μου», δήλωσε η Κόρκοραν. Σύμφωνα με το TMZ, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, οι συνεργάτες της εντόπισε την πηγή των email σε κινεζική IP.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM