Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από συριακές δυνάμεις στο Ιντλίμπ

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από συριακές δυνάμεις στο Ιντλίμπ Facebook Twitter
EPA
0

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από αεροπορικά πλήγματα των συριακών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μία ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι επίκειται μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία αυτή οι συριακές δυνάμεις, με τη στήριξη της Ρωσίας, έχουν εξαπολύσει επίθεση για να την ανακαταλάβουν.

Πριν από λίγες ημέρες άλλοι 13 Τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε συριακές επιθέσεις και ο Ερντογάν απείλησε ότι η Άγκυρα θα πλήξει τις συριακές δυνάμεις «οπουδήποτε» στη Συρία εάν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι "εξουδετερώθηκαν" σε αντίποινα 50 Σύροι στρατιώτες. Επίσης, καταστράφηκαν σε αντίποινα πέντε άρματα μάχης, δύο θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δύο φορτηγά και ένα οβιδοβόλο.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, είπε ότι οι στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν στο Ιντλίμπ για «να αποκαταστήσουν την ειρήνη και να διαχειριστούν τις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας» σκοτώθηκαν από μια «επίθεση που διέπραξε το συριακό καθεστώς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / Anadolu / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ